Ρώσοι αξιωματικοί και στρατιώτες στελεχώνουν την αεράμυνα στο Χομς της Συρίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής Avia.Pro, Ρώσοι αξιωματικοί και στρατιώτες -μέλη του προσωπικού αεράμυνας- εντοπίστηκαν στην επαρχία Χομς, της Συρίας.

Η Ρωσική Ομοσπονδία αναπτύσσει συστήματα αεράμυνας όχι μόνο σε δικές της στρατιωτικές  βάσεις, αλλά σύμφωνα με τις πηγές, και σε αρκετές άλλες βάσεις κατά μήκος της Αραβικής Δημοκρατίας.

Όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει σε βάση της συριακής επαρχίας Χομς τουλάχιστον μια μονάδα αεροπορικής άμυνας, που είναι εξοπλισμένη με πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Επίσης, το δημοσίευμα του ρωσικού μέσου ενημέρωσης ανέφερε ότι «οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι στο έδαφος της Συρίας υπάρχουν ραντάρ P-18 Terek και P-19 Danube, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα εντοπισμού εναέριων στόχων σε αρκετά μεγάλα υψόμετρα και αποστάσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας στη Συρία είναι είτε προερχόμενα από τη Σοβιετική εποχή, ή παλαιότερα ρωσικής κατασκευής, με τα πιο σύγχρονα συστήματα να προέρχονται από την Κίνα και το Ιράν.

Επιπλέον, τα συριακά συστήματα αεράμυνας είναι παραταγμένα στις βάσεις της Shayrat και T-4, δεδομένα τα οποία εξηγούν σε ικανοποιητικό βαθμό την παρουσία του ρωσικού προσωπικού.

Πηγή: AMN