OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: «Δεν μιλάω με τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα»

06/01/2013 - 14:13
Share on FacebookShare on Twitter

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και μήνες καλώντας τον λαό σε μία «εθνική κινητοποίηση» κατά των αντικαθεστωτικών τους οποίους χαρακτήρισε τρομοκράτες της αλ Κάιντα.
«Συναντόμαστε σήμερα και ο πόνος κατακλύζει την συριακή γη. Δεν υπάρχει χώρος για τη χαρά ενώ η ασφάλεια και η σταθερότητα απουσιάζουν από τους δρόμους της χώρας. Το έθνος ανήκει σε όλους και όλοι πρέπει να το προστατεύσουμε», είπε ο Άσαντ σε ομιλία του που εκφώνησε από την όπερα στο κέντρο της Δαμασκού.
Τα σχόλιά του αυτά ήταν τα πρώτα που έκανε δημοσίως έπειτα από μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Νοέμβριο σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό όταν δεσμεύτηκε να παραμείνει στη Συρία και να πολεμήσει μέχρι θανάτου αν χρειαστεί.
Η εξέγερση κατά του Άσαντ που μετρά ήδη 21 μήνες έχει μετατραπεί σε εμφύλιο ο οποίος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60.000 ανθρώπους.
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε σήμερα αυτό που περιέγραψε ως ειρηνευτικό σχέδιο, ζητώντας την διεξαγωγή μίας συνόδου συμφιλίωσης με «εκείνους που δεν έχουν προδώσει τη Συρία» και στη συνέχεια τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και την χορήγηση αμνηστίας.
«Το πρώτο στάδιο μίας πολιτικής λύσης θα απαιτούσε οι γειτονικές δυνάμεις να σταματήσουν να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν (την αντιπολίτευση), να τερματιστούν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και να ελέγχονται τα σύνορα», είπε σε διάγγελμά του που εκφώνησε στο κέντρο της Δαμασκού–η πρώτη δημόσια ομιλία του εδώ και μήνες.
Αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς ο πρόεδρος είπε: «Δεν θα κάνουμε διάλογο με μία μαριονέτα που κατασκεύασε η Δύση».
Ο σύρος πρόεδρος δήλωσε ότι οι αντάρτες που επιχειρούν να τον ανατρέψουν υποστηρίζονται από ξένες δυνάμεις και διεξάγουν έναν «εξωτερικό πόλεμο» κατά της Συρίας.
«Αυτοί είναι οι εχθροί του λαού, οι εχθροί του Θεού. Τελικά κατέφυγαν στην τρομοκρατία για να τρομοκρατήσουν τον λαό. Το αποκαλούν επανάσταση, αλλά δεν έχει καμία σχέση με επανάσταση. Μία επανάσταση χρειάζεται διανοητές. Αυτοί είναι μία ομάδα από εγκληματίες», είπε ο Άσαντ για τους αντάρτες στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για την στήριξη που παρέχουν στο καθεστώς του.

Όχι της αντιπολίτευσης

Η αντιπολίτευση στη Συρία απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση που ανακοίνωσε σήμερα σε διάγγελμά του ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ λέγοντας ότι αυτή αποσκοπεί στο να καταστρέψει τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.
«Ο Άσαντ απλώς θέλησε, με την πρότασή του, να κόψει τον δρόμο προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης, η οποία θα μπορούσε να προκύψει από την προσεχή αμερικανο-ρωσική σύνοδο με τον (μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Λακχντάρ) Μπραχίμι και την οποία η αντιπολίτευση δεν θα δεχτεί εκτός αν εγκαταλείψει την εξουσία εκείνος και το καθεστώς του», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συμμαχίας, Ουαλίντ Μπούνι.
  

Tags: ΑΣΑΝΤΔΙΑΓΓΕΛΜΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert