OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του Κινεζικού Στρατού – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

17/09/2018 - 07:00
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Ρωσικές και Κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδεικνύουν τη στρατιωτική τους δύναμη σε ξηρά, αέρα και θάλασσα σε μια μαζική άσκηση στη Άπω Ανατολή της Ρωσίας, όπου η Κίνα μαθαίνει από την πολεμική εμπειρία της Ρωσίας στη Συρία και αλλού.

Κινεζικά στρατεύματα, καθώς και ελικόπτερα και άρματα μάχης, συμμετέχουν στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση Vostok 2018, μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις στην ιστορία του ρωσικού στρατού και παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι και οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, η φετινή άσκηση είναι διαφορετική.

Ο Li Jinpeng, διοικητής ενός τάγματος πυροβολικού δήλωσε στην κρατική κινεζική τηλεόραση, ότι την περασμένη δεκαετία, οι στρατιωτικές ασκήσεις Κίνας και Ρωσίας επικεντρώνονταν κυρίως στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και σε άλλες μη συμβατικές απειλές, σημειώνοντας ότι αυτές οι ασκήσεις εστιάζονται στις κλασικές πολεμικές εκστρατείες.

Με άλλα λόγια, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας θα μπορούσε να μάθει από τη Ρωσία πως να πολεμά σε πόλεις, ερήμους και βουνά.

Σε μια εποχή ανανεωμένου ανταγωνισμού μεγάλων δυνάμεων, η Κίνα προσπαθεί ενταντικά να οικοδομήσει μια σύγχρονη πολεμική μηχανή που μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης, είτε πρόκειται για την άμυνα της ηπειρωτικής χώρας, είτε μάχη για την τύχη της Ταϊβάν, είτε για μια ένοπλη σύγκρουση σε αμφισβητούμενα ύδατα.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, η Ρωσία μοιράστηκε τις εμπειρίες της με την Κίνα, η οποία δεν έχει πολεμήσει σε ένοπλη σύγκρουση εδώ και δεκαετίες.

Ο Mikhail Barabanov, ειδικός αναλυτής σε θέματα άμυνας δήλωσε τους Financial Times πως ο ρωσικός στρατός ενδιαφέρεται να δει και να αξιολογήσει την πρόοδο της Κίνας στον στρατιωτικό τομέα, ενώ για την Κίνα είναι μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι ο Ρωσικός στρατός έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη εμπειρία μάχης στην Ουκρανία, τη Συρία ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας στερούνται εντελώς πρόσφατης πολεμικής εμπειρίας, αφού δεν έχουν εμπλακεί σε πόλεμο από το 1979.

Ένα πρόσφατο άρθρο στους Global Times εξηγούσε ότι ένας από τους λόγους για τις εν εξελίξει ασκήσεις είναι η εκπαίδευση των κινέζων στρατιωτιών από το ρωσικό στρατό, καθώς οι Ρώσοι βετεράνοι της Συρίας, συμμετέχουν στη στρατιωτική άσκηση.

Αναμφισβήτητα, η συμμετοχή σε μια τέτοια στρατιωτική άσκηση μαζί τους, βοηθάει τον Λαϊκό Απελευθερωτικού Στρατό να εξοικειωθεί με τις καταστάσεις πραγματικής μάχης, ένα στοιχείο που και τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν.

Ο Li Xincheng, συνταγματάρχης και πιλότος ελικοπτέρου, δήλωσε πως σχεδόν όλοι οι Ρώσοι πιλότοι ελικοπτέρων σε αυτή την άσκηση έχουν συμμετάσχει στη σύγκρουση της Συρίας, οπότε έχουν πολύ πλούσια πραγματική εμπειρία μάχης.

Πρόσθεσε ότι τα κινεζικά και τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν σύνθετα χτυπήματα που δεν παρατηρούνται συνήθως στις κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις, καθώς βομβαρδιστικά, επιθετικά ελικόπτερα και άρματα μάχης βάλουν στους ίδιους στόχους εφαρμόζοντας ένα σύνθετο τρισδιάστατο σύστημα επίθεσης.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι τα μααθήματα της Συρίας, χρησιμοποιήθηκαν στις ασκήσεις, από επιθέσεις επίτευξης περιορισμένων αντικειμενικών σκοπών με αερομεταφερόμενες δυνάμεις, έως ασκήσεις ευστοχίας και κανόνες αναγνώρισης, ενώ πηγές ανέφεραν ότι η Μόσχα προγραμματίζει ένα εγχειρίδιο από τις εμπειρίες της στη Συρία και σκοπεύει να το μοιραστεί με το Πεκίνο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κίνας πραγματοποιούν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, σχεδιασμένο να δημιουργήσει μια θανατηφόρα δύναμη ικανή να πολεμήσει και να κερδίσει πολέμους έως το 2050. Αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει αλλαγές στην ηγεσία, νέα πρότυπα προσλήψεων και βελτιωμένη εκπαίδευση με έμφαση στις πραγματικές ασκήσεις μάχης με πραγματικά πυρα, με σκοπό να ετοιμάσει τον στρατό για έναν πόλεμο και όχι για μια στρατιωτική παρέλαση.

Μάλιστα, Κινέζος στρατιώτες ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της άσκησης Vostok, πραγματοποίησε περισσότερες βολές, από ότι σε ολόκληρη την πενταετή του θητεία.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Πεκίνο τόνισαν ότι οι ασκήσεις δεν στρέφονται κατά κάποιας τρίτης χώρας, αλλά και οι δύο χώρες έχουν έρθει πιο κοντά εξαιτίας του αμοιβαίου ενδιαφέροντός τους να αμφισβητήσουν την ηγεμονία των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ενώ οι ΗΠΑ σέβονται το δικαίωμα της Ρωσίας και της Κίνας να διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως κάνουν και οι ΗΠΑ με τους συμμάχους και τους διεθνείς εταίρους τους, οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν στενά όσα γίνονται στην άσκηση Vostok και τις μελλοντικές ασκήσεις.

Πηγή: Business Insider India 

Tags: VOSTOK 2018ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΙΝΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Σκοτώθηκαν οκτώ ναρκωτρομοκράτες σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά σκαφών στον Ειρηνικό» [vid]

16/12/2025 - 09:54
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κατέθεσε μήνυση στο BCC απαιτώντας τουλάχιστον 5 δισεκ. δολάρια ως αποζημίωση [vids]

16/12/2025 - 09:43
Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Οι δράστες φαίνεται πως είχαν υιοθετήσει με την ιδεολογία του ISIS»

16/12/2025 - 09:16

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: «Σκοτώθηκαν οκτώ ναρκωτρομοκράτες σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά σκαφών στον Ειρηνικό» [vid]

Ο Τραμπ κατέθεσε μήνυση στο BCC απαιτώντας τουλάχιστον 5 δισεκ. δολάρια ως αποζημίωση [vids]

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Οι δράστες φαίνεται πως είχαν υιοθετήσει με την ιδεολογία του ISIS»

Λίβανος: «Δεσμευόμαστε για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ» – Ο στρατός έδειξε σε ξένους πρέσβεις τα πρώτα βήματα

Γερμανία: «Μικρά βήματα σε ένα μακρύ δρόμο» η πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας – ΗΠΑ

Air to Ground Course: Πολεμικά σενάρια υψηλής δυσκολίας στο δόγμα αποτροπής του ΑΤΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1944 oι Γερμανοί εξαπολύουν την τελευταία μεγάλη τους αντεπίθεση στις Αρδέννες

Top News

Η Άννα Βίσση γιόρτασε τα γενέθλια της αδερφής της στο Nox και τραγούδησε με τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Μάστορα

Stranger Things: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του 2ου μέρους της 5ης σεζόν - Πλησιάζει το μεγάλο φινάλε

Φοινικούντα: Βίντεο ντοκουμέντο με το αυτοκίνητο που φέρεται να μετέφερε τον εκτελεστή στα ΚΤΕΛ

Έντι Γαβριηλίδης για Lady Gaga: Πούλησα το φόρεμα που της έφτιαξα γιατί είχα ξεμείνει από χρήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert