Αβντιίβκα: Αναφορές ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου [vid]

Κατά τον αξιωματικό της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου οι βόμβες φωσφόρου χρησιμοποιούνται για να αναφλεγούν δεξαμενές μαζούτ και λιγνιτωρυχεία που υπάρχουν στην Αβντιίβκα.

Onalert Newsroom
Αβντιίβκα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου στην Αβντιίβκα, την οποία υπερασπίζεται ο  ουκρανικός στρατός.

Την πληροφορία για την χρήση βομβών φωσφόρου από τις ρωσικές δυνάμεις έδωσε ο Oleksandr Borodin, αξιωματικός που εκτελεί χρέη γραφείου Τύπου της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ουκρανικού τηλεοπτικού καναλιού.

“Ο εχθρός αρχίζει να χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου. Η χρήση κατευθυνόμενων εναέριων βομβών έχει αυξηθεί. Αυτές οι βόμβες είναι πολύ χειρότερες από το πυροβολικό… Μιλάμε για 50 ή περισσότερες τέτοιες βόμβες την ημέρα. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός τους για ένα τόσο μικρό πεδίο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Borodin.

Κατά τον αξιωματικό της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου οι βόμβες φωσφόρου χρησιμοποιούνται για να αναφλεγούν δεξαμενές μαζούτ και λιγνιτωρυχεία που υπάρχουν στην Αβντιίβκα, κάνοντας εφιαλτική την ατμόσφαιρα εξαιτίας του πυκνού τοξικού καπνού.

«Παρόλα αυτά, οι μονάδες μας συνεχίζουν να αντιστέκονται στον εχθρό, διεξάγοντας αμυντικές επιχειρήσεις και προκαλώντας απώλειες ρεκόρ στις δυνάμεις κατοχής», πρόσθεσε ο Borodin.

Χθες 15η Φεβρουαρίου, η 3η Ταξιαρχία Εφόδου επιβεβαίωσε ότι είχε αναδιαταχθεί επειγόντως για να ενισχύσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Αβντιίβκα.

Η ταξιαρχία είχε αναφέρει ότι διεξάγει αντεπιθέσεις σε συνοικίες της Αβντιίβκα που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι. «Οι δυνάμεις του εχθρού στην ζώνη μας ανέρχονται σε περίπου 7 ταξιαρχίες» και εξακολουθούν να έρχονται ενισχύσεις, διευκρίνιζε.

Πηγή: pravda.com.ua

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου