OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αβραμόπουλος: Nα γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

06/12/2017 - 17:46
Share on FacebookShare on Twitter

Την ανάγκη να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες από όλα τα κράτη-μέλη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην κοινή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Εισηγητών και της Πλατφόρμας της Κοινωνίας των Πολιτών της ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων, στις Βρυξέλλες.

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι μέθοδοι δράσης των διακινητών εξελίσσονται διαρκώς και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το κίνητρό τους, είπε, είναι το κέρδος, το οποίο παραμένει μεγάλο όσο εξακολουθεί να υπάρχει νοοτροπία ατιμωρησίας. «Είναι απαράδεκτο για τις κοινωνίες και τον πολιτισμό μας, το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα συνεχίζεται η εμπορία ανθρώπων», είπε ο Έλληνας επίτροπος, προσθέτοντας ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, αποθαρρύνοντας αποτελεσματικά τη ζήτηση υπηρεσιών που αποτελούν αντικείμενο της εκμετάλλευσης των θυμάτων.

Ο Δ. Αβραμοπουλος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπαρξει πιο συντονισμένη και ενιαία προσέγγιση, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ, μεταξύ των οργανισμών και των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και με τρίτες χώρες. Παράλληλα, τόνισε, θα πρέπει να αποκτήσουμε καλύτερη γνώση για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και να εξασφαλίσουμε κατάλληλη χρηματοδότηση για τη στήριξη των δράσεών μας.

«Οι πρόσφατες εικόνες αγοραπωλησιών απελπισμένων ανθρώπων στη Λιβύη προκαλούν αποτροπιασμό, ωστόσο δεν είναι κάτι καινούριο. Η κατάσταση στη χώρα είναι ακόμα χειρότερη και, δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο της Λιβύης», ανέφερε στη συνέχεια ο επίτροπος. Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από το 2014, ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών, κυρίως από τη Νιγηρία, που φθάνουν στην Ευρώπη και είναι πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση έχει αυξηθεί κατά 600%. «Είναι καθήκον μας να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου παγκοσμίως, τη δίωξη των αδίστακτων δικτύων εγκληματιών και την πάταξη της ανήθικης δραστηριότητάς τους. Είναι επίσης καθήκον μας να παρέχουμε αποτελεσματική προστασία και στήριξη σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά που έχουν βιώσει αυτές τις τραγικές εμπειρίες. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δράσουμε από κοινού», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσφατη δημιουργία της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης θα συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειές μας για την εξάρθρωση των εγκληματικών δικτύων εμπόρων και διακινητών στην περιοχή, εκτίμησε ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει και εντός της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 65 % των καταγεγραμμένων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην ΕΕ είναι πολίτες της. Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα θύματα από αυτά που έχουν καταγραφεί επισήμως.

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια, η ΕΕ έχει αναπτύξει ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο και μια συνεκτική πολιτική, που βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, και εστιάζει στην προστασία των θυμάτων, ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα παιδιά. Ανέφερε ως παράδειγμα την επιχείρηση «Dragon», η οποία συντονίστηκε και υποστηρίχθηκε από την Europol και την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στις δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανθρώπων.

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΕΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

19/12/2025 - 22:07
Βόρεια Μακεδονία
ΚΟΣΜΟΣ

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

19/12/2025 - 21:38
Βενεζουέλα - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

19/12/2025 - 20:46

Διαβάστε Επίσης

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Ο Πούτιν απειλεί την Ευρώπη με πόλεμο: Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert