Τα ρούχα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι γίνονται για ακόμη μια φορά αντικείμενο συζήτησης στην Ουάσινγκτον, ενόψει της συνάντησής του σήμερα το βράδυ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό μέσο Axios, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, ο Λευκός Οίκος ρώτησε Ουκρανούς αξιωματούχους αν ο Ζελένσκι θα φοράει κοστούμι στη συνάντηση του με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.
Η ενδυμασία του Ουκρανού προέδρου προκάλεσε «ενόχληση» στους Αμερικανούς κατά την τελευταία του επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, η οποία κατέληξε επεισοδιακή, αφού ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Ζελένσκι θα εμφανιστεί στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα φορώντας το ίδιο μαύρο σακάκι που φόρεσε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία τον Ιούνιο. «Θα είναι ‘τύπου κοστουμιού’ αλλά όχι ολόκληρο το κοστούμι», δήλωσε μία από τις πηγές.
Ένας σύμβουλος του Τραμπ, εν μέρει αστειευόμενος, είπε στο Axios ότι «θα ήταν καλό σημάδι για την ειρήνη» αν ο Ζελένσκι φορούσε κοστούμι τη Δευτέρα, αλλά πρόσθεσε: «Δεν περιμένουμε να το κάνει».
Το αν ή όχι φοράει γραβάτα φαίνεται να ενοχλεί περισσότερο τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος θα είναι παρών στο Οβάλ Γραφείο σήμερα.
Πηγή: Axios / Φωτογραφία αρχείου Reuters
