OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζητά ο Βρετανός ΥΠΕΞ

21/08/2018 - 09:21
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ θα προτρέψει σήμερα στην Ουάσινγκτον την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να «πάνε πιο μακριά» για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, ιδίως σε όρους κυρώσεων.

Οι διεθνείς κανόνες «εμπαίζονται επανειλημμένα από μεγάλες χώρες όπως η Ρωσία», αναμένεται να καταγγείλει ο Χαντ στην πρώτη του μεγάλη ομιλία για τη βρετανική εξωτερική πολιτική αφότου ανέλαβε το Φόρεϊν Όφις τον Ιούλιο, αποσπάσματα της οποίας διανεμήθηκαν εκ των προτέρων στον Τύπο.

«Μια τόσο επιθετική και κακόβουλη συμπεριφορά υπονομεύει τη διεθνή τάξη που επαφίεται σε εμάς να προστατεύουμε», θα προσθέσει, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Χαντ στο Ινστιτούτο για την Ειρήνη (US Institute of Peace), ένα αμερικανικό κέντρο μελετών.

Ασφαλώς «πρέπει να μιλάμε με τη Μόσχα, αλλά πρέπει επίσης να είμαστε ειλικρινείς: η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας υπό τον πρόεδρο Πούτιν έχει κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο», θα επιμείνει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Η δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι, στην Αγγλία, ενός ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, του Σεργκέι Σκρίπαλ, καθώς και της κόρης του, της Γιούλιας, που αποδόθηκε από το Λονδίνο στις ρωσικές αρχές, βύθισε τις δύο χώρες σε σοβαρή διπλωματική κρίση. Το Κρεμλίνο αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη.

Δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις, απελαύνοντας συντονισμένα πολυάριθμους ρώσους διπλωμάτες και λαμβάνοντας επίσης άλλα τιμωρητικά μέτρα, που ήλθαν να προστεθούν σε εκείνα που είχαν αποφασιστεί εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας και της φερόμενης ανάμιξης της Μόσχας σε εκλογικές διαδικασίες, όπως οι προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Στην Ουάσινγκτον, την προηγουμένη της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο Τζέρεμι Χαντ θα ζητήσει από τους συμμάχους του Λονδίνου να κάνουν περισσότερα εναντίον της Ρωσίας.

«Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο ζητεί από τους συμμάχους του να πάνε πιο μακριά, προτρέποντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να φροντίσει οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας να είναι εξαντλητικές, και στέκει αληθινά στο πλευρό των ΗΠΑ», αναφέρει το κείμενο της ομιλίας του Χαντ. «Αυτό σημαίνει ότι θα καταγγέλλουμε και θα αντιδρούμε στις παρανομίες με μια φωνή», θα προσθέσει.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιδεικνύει την αυστηρότητά της έναντι της Μόσχας κι ανακοίνωσε πρόσφατα νέες κυρώσεις για την υπόθεση Σκρίπαλ, αλλά το μήνυμα αυτό συχνά θολώνει λόγω της διακηρυγμένης πρόθεσης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιδιώξει βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία. Η συνάντηση κορυφής στο Ελσίνκι τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε πολύ συμβιβαστικός έναντι του Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ είχε μόλις αποπάρει πολλούς συμμάχους των ΗΠΑ στο NATO στη σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες, επικρίθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εκτός αλλά κυρίως εντός της χώρας του.

Για τον Χαντ, η «αξιοπιστία» του NATO έχει «εξασθενίσει». «Εκείνοι που δεν μοιράζονται τις αξίες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρώνουν πάντα υψηλό τίμημα αν παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές — είτε πρόκειται για εισβολές σε εδάφη (άλλων κρατών), είτε για τη χρήση απαγορευμένων όπλων, ή, όλο και περισσότερο, για κυβερνοεπιθέσεις», θα προειδοποιήσει σήμερα.

Ο Χαντ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Μπόρις Τζόνσον στο αξίωμα τον Ιούλιο, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τον αμερικανό ομόλογό του Πομπέο και άλλους αξιωματούχους και θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη.

Στην ομιλία του, ο νέος ΥΠΕΞ του ΗΒ αναμένεται παράλληλα να στείλει το μήνυμα στην Κίνα πως «με την οικονομική ισχύ έρχεται και η πολιτική ευθύνη», επικρίνοντας το Πεκίνο για την απραξία που του προσάπτει όσον αφορά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία και τη χρήση χημικών όπλων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΕΕΗΠΑΚΥΡΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

IDF - Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Σκοτώθηκαν δύο δημοσιογράφοι από ισραηλινή επιδρομή – «Συνδέονταν με τη Χεζμπολάχ», λέει ο IDF

28/03/2026 - 15:31
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Πεζεσκιάν προς τις χώρες του Κόλπου: «Σκληρά αντίποινα αν πληγούν τα οικονομικά κέντρα του Ιράν»

28/03/2026 - 14:03
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Έπληξε αποθήκη ουκρανικών αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ, την ημέρα επίσκεψης του Ζελένσκι

28/03/2026 - 13:48

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Σκοτώθηκαν δύο δημοσιογράφοι από ισραηλινή επιδρομή – «Συνδέονταν με τη Χεζμπολάχ», λέει ο IDF

USS Gerald Ford: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έφυγε από τη Σούδα και έφτασε στην Κροατία για επισκευές

Απειλές Πεζεσκιάν προς τις χώρες του Κόλπου: «Σκληρά αντίποινα αν πληγούν τα οικονομικά κέντρα του Ιράν»

Ιράν: Έπληξε αποθήκη ουκρανικών αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ, την ημέρα επίσκεψης του Ζελένσκι

Φρουροί της Επανάστασης: «Χτυπήσαμε αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο στο Ομάν»

Χεζμπολάχ: Περισσότεροι από 400 μαχητές έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με το Ισραήλ

Τρεις νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία – Ένα παιδί σκοτώθηκε σε ουκρανικό πλήγμα στη Ρωσία

Τραμπ κατά NATO: «Μπορεί να μην σας βοηθήσουμε ούτε εμείς όταν μας χρειαστείτε»

Top News

Ζόζεφιν για Νίνο: Είναι ο άντρας της ζωής μου, του είπα συγγνώμη, έκανα προσπάθειες να τον κατακτήσω ξανά

Χάρης Βαρθακούρης για Good Job Nicky: Όταν είδα την τρέλα που βγάζει ο Akylas, είπα ένα μεγάλο «ωχ»

Κλέλια Ανδριολάτου: Οι πόζες της ηθοποιού σε παραλία του Λος Άντζελες που ανέβασαν τον υδράργυρο

Ο Χρήστος Δάντης ξανά στο νοσοκομείο - Η Ασημίνα Χατζηανδρέου σε βίντεο μέσα από το δωμάτιό του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert