OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Αυτό είναι το επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα και η σύνθεσή της νέας κυβέρνησης

02/01/2020 - 15:35
Αυστρία
Share on FacebookShare on Twitter

Το Λαϊκό Κόμμα και οι Πράσινοι θα δώσουν το απόγευμα επίσημα στη δημοσιότητα το κοινό κυβερνητικό τους πρόγραμμα που φέρεται να περιλαμβάνει 300 σελίδες και στο οποίο συμφώνησαν αργά χθες τη νύκτα, ολοκληρώνοντας τις σχετικές διαπραγματεύσεις τους για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Αυστρία, οι οποίες διεξάγονταν από τις 11 Νοεμβρίου, ενώ κατά την παρουσίαση θα ανακοινώσουν και την κατανομή των υπουργείων.

Αυτή την ώρα, ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος και μελλοντικός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αρχηγός των Πράσινων και μελλοντικός αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ παρουσιάζουν την κυβερνητική τους συμφωνία στον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ενώπιον του οποίου θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Αύριο, Παρασκευή, θα συγκληθούν για διαβουλεύσεις τα ανώτερα όργανα των δύο κομμάτων, ενώ το Σάββατο θα συνέλθει στο Σάλτσμπουργκ το έκτακτο Συνέδριο των Πράσινων, στο οποίο οι 276 σύνεδροι θα πρέπει να εγκρίνουν κατά πλειοψηφία τη συμφωνία κυβερνητική συνεργασίας με το Λαϊκό Κόμμα και ως εκ τούτου τη συμμετοχή του κόμματός τους στη μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού.

Η νέα αυστριακή κυβέρνηση θα περιλαμβάνει συνολικά 17 μέλη, 15 υπουργούς και δύο υφυπουργούς. Το Λαϊκό Κόμμα θα διαθέτει, εκτός του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, δέκα υπουργούς και έναν υφυπουργό, ενώ οι Πράσινοι θα εκπροσωπούνται με τον αντικαγκελάριο Βέρνερ Κόγκλερ, τρεις υπουργούς και ένα υφυπουργό.

Με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα ολοκληρώσει την αποστολή της η υπηρεσιακή κυβέρνηση, της οποίας ηγείται από τις αρχές Ιουνίου ως υπηρεσιακή καγκελάριος η πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Μπριγκίτε Μπίρλαϊν.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε αναλάβει να οδηγήσει την χώρα στις πρόωρες εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου, έπειτα από την κατάρρευση του μέχρι τότε κυβερνητικού συνασπισμού, υπό τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, του Λαϊκού Κόμματός του με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, εξαιτίας της «Υπόθεσης Ίμπιζα» , του πρωτοφανούς σκανδάλου διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται άμεσα ο πρώην αρχηγός των Ελευθέρων και πρώην αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Στις πρόωρες εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου μεγάλος νικητής υπήρξε το Λαϊκό Κόμμα με ποσοστό 37,5%, με δεύτερο σε δύναμη κόμμα τους Σοσιαλδημοκράτες και ποσοστό 21,2%, ενώ εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα των Πράσινων, που, έπειτα από την απουσία τους στην προηγούμενη Βουλή, επανήλθαν με ποσοστό 13,9%.

Στους «νικητές» συγκαταλέγονταν και το θεωρούμενο νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) που αύξησε τη δύναμή του στο 8,1%, κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2017, ενώ «καταστροφική» ήταν η πτώση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, στο 16,2%, της δύναμης του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣΑΥΣΤΡΙΑΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣΚΟΥΡΤΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑΠΡΑΣΙΝΟΙ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert