Αυστρία: Στρατιώτης καταδικάστηκε λόγω ναζιστικού τατουάζ σε προκλητικό σημείο

Σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών καταδικάστηκε ένας στρατιώτης στην Αυστρία και ο λόγος ήταν ότι έκανε τατουάζ με την σβάστικα στους όρχεις του.

Onalert Newsroom
Αυστρία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών καταδικάστηκε ένας στρατιώτης στην Αυστρία και ο λόγος ήταν ότι έκανε τατουάζ με την σβάστικα στους όρχεις του. Πρόκειται για ένα 29χρονο που είχε πιει δύο μπουκάλια ουίσκι πριν ο αδελφός του, του «χτυπήσει» τατουάζ με το ναζιστικό σύμβολο, όπως ανέφερε στη δίκη του στο Κλάγκενφουρτ σύμφωνα με τη Daily Mail.

Δεν δίστασε μάλιστα να ανεβάσει φωτογραφία με το τατουάζ στο διαδίκτυο και το έδειξε σε συναδέλφους του στον στρατό. Ο στρατιώτης, κατηγορήθηκε επίσης για το ποστάρισμα ναζιστικών φωτογραφιών σε ένα μουσείο-καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου, καθώς έπινε κρασί με το «brand» του Χίτλερ και δημοσίευε προπαγανδιστικό υλικό των Ναζί στο διαδίκτυο.

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση 19 μηνών για εξύμνηση του ναζισμού και παράνομη οπλοκατοχή. Όπως είπε στη δίκη νιώθει ντροπή και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του. Η Daily Mail τονίζει ότι ο στρατιώτης είπε στο δικαστήριο πως είχε μπλέξει με κακές παρέες. «Για εμάς, κάθετι απαγορευμένο ήταν κάτι που μας τράβαγε. Καταλαβαίνουμε όλοι όμως, πόσο μεγάλο λάθος ήταν».

Μόνο όταν ξεκίνησε η έρευνα για το τατουάζ στους όρχεις του, άρχισε να συνειδητοποιεί πόσο ανόητο ήταν να εξυμνεί τον Ναζισμό. «Πέρα από αυτό, δεν έχω καμία λογική εξήγηση να δώσω για ό,τι έκανα», ήταν τα λόγια του. Είπε ακόμα πως  σταμάτησε να συναναστρέφεται με ακροδεξιούς και ότι σταμάτησε να πίνει πολύ λόγω μιας ακόμα υπόθεσης για επίθεση που τον έστειλε στη φυλακή. Τόνισε τέλος ότι το τατουάζ του δεν είναι πλέον ορατό.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου