Β-52: Εξοργισμένο το Πεκίνο μετά από δύο ασκήσεις των τρομερών βομβαρδιστικών

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έστειλε δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52-Η Stratofortress μεγάλης εμβέλειας στη Νότια Σινική Θάλασσα δύο φορές αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας ένα μήνυμα στους επίδοξους διεκδικητές της περιοχής.

Ένα βομβαρδιστικό Β-52 πραγματοποίησε άσκησ στη Νότια Σινική Θάλασσα και στον Ινδικό Ωκεανό την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Pacific Business Air Force Public Affairs.

Δύο ημέρες αργότερα, ένα άλλο βομβαρδιστικό Β-52, πραγματοποίησε εξίσου άσκηση στη Νότια Σινική Θάλασσα, με αξιωματούχους της Πολεμικής Αεροπορίας στο επιχειρησιακό Θέατρο του Ειρηνικού να αναφέρουν πως αυτές οι ασκήσεις είναι «σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και τις παλαιές και γνωστές πολιτικές ελευθερίας ναυσιπλοΐας».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσουν να πλέουν παντού και να λειτουργούν όπου το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου κ.Ντέϊβ Ίστμπουρν στο Business Insider.

Το Πεκίνο, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε στο περιστατικό αυτό, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια των Αμερικανών ως «προκλητική» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για μια πρόσφατη ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών τους.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Ρεν Γκουογιάνγκ επανέλαβε επίσης σε μηνιαία ενημέρωση τις αντιρρήσεις της Κίνας σε μια πρόσφατη πώληση όπλων στην Ταϊβάν και την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων για την αγορά Ρωσικού αμυντικού εξοπλισμού από την Κίνα.

«Όσον αφορά τις προκλητικές ενέργειες των στρατιωτικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Ρεν.

Με πληροφορίες από : DefenceNews , ABC