OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αρκετοί τραυματίες και νεκροί με τη χώρα να βυθίζεται κι άλλο στην κρίση

24/02/2019 - 10:55
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βενεζουέλα βυθιζεται μέρα με την μέρα σε ολοένα και πιο βαθιά κρίση και χθες η κατάσταση σε αρκετές περιπτώσεις έδειχνε ότι ο έλεγχος και το εσωτερικό της χώρας είναι σε αναβρασμό.

Αρχικά, τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί 14 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν, στα σύνορα ανάμεσα στην Βενεζουέλα και την Βραζιλία, σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας που μπλοκάρουν τις φάλλαγες των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν και μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι δύο θάνατοι είναι αποτέλεσμα της καταστολής των στρατιωτικών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν. Και οι δύο σκοτώθηκαν από σφαίρες, ο ένας στο κεφάλι», δήλωσε ο Ολναρ Ορτίθ, ακτιβιστής της μκο Foro Penal που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Καράκας.

Στη συνέχεια, τουλάχιστον 42 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις συγκρούσεις στην διεθνή γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ που συνδέει την Κολομβία με την Βενεζουέλα, μέσω της οποίας η αντιπολίτευση στον Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί να μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών. Η γέφυρα έκλεισε με διαταγή του Καράκας.

Οι τραυματίες είναι Βενεζουελάνοι που προσπαθούσαν να περάσουν στο έδαφος της Βενεζουέλας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, όταν απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Δεκατέσσερις χρειάσθηκε «να μεταφερθούν» για να λάβουν ιατρική βοήθεια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) υπάλληλος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας που δεν κατονομάσθηκε.

Επίσης, δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν πολίτες που τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων με τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας εισήλθαν στη Βραζιλία το Σάββατο, καταφέρνοντας να περάσουν τα σύνορα μολονότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει δώσει διαταγή να κλείσουν, ανακοίνωσαν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Οι δύο τραυματίες έχουν ήδη εισαχθεί στο γενικό νοσοκομείο της Χοράιμα, στην πόλη Μπόα Βίστα, 215 χιλιόμετρα από τα σύνορα, και οι άλλοι τρεις αναμένεται να φθάσουν στο νοσοκομείο σύντομα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πολιτείας Χοράιμα (βόρεια), διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση και των πέντε ανθρώπων αυτών είναι «σοβαρή».

Προχθές Παρασκευή, 13 τραυματίες από τη Βενεζουέλα είχαν ήδη διακομιστεί στο ίδιο νοσοκομείο.

Τα ασθενοφόρα μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα που ο πρόεδρος Μαδούρο έδωσε εντολή να κλείσουν την Πέμπτη για να εμποδίσει την έλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας που ήθελε να μπει στη χώρα το Σάββατο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.

Η γιατρός Κάρλα Σερβίτα, που επέβαινε στο ένα από τα ασθενοφόρα, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να φθάσουν πολλοί ακόμη τραυματίες στη Βραζιλία, καθώς εκτυλίσσονται βίαιες συγκρούσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη Σάντα Ελένα δε Ουαϊρέν, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας.

Εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Foro Penal δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από «τη στρατιωτική καταστολή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΕΚΡΟΙΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

27/12/2025 - 10:55
Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

27/12/2025 - 10:22
Ταϊλάνδη
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

27/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Να μ’ αγαπάς - spoiler: Ο Άγγελος σώζει τον Ορφέα από τη μανία του Λευτέρη

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλείνουν το ρεύμα πρς Αθήνα στα Μάλγαρα - Μετά την Πρωτοχρονιά η πανελλαδική σύσκεψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert