Βίτσας: Η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Aισιόδοξος ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα και θα ξεπεραστούν τα προσκόμματα που θέτει η Τουρκία δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δ. Βίτσας.

Onalert Newsroom
Βίτσας: Η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Aισιόδοξος ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα και θα ξεπεραστούν τα προσκόμματα που θέτει η Τουρκία αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δ. Βίτσας. Μιλώντας στο Mega, διευκρίνισε ότι η συμφωνία που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέλη προβλέπει για το ΝΑΤΟ “παρατήρηση, καταγραφή και ενημέρωση” της κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια.

Ερωτηθείς για το συμβάν με τη Γερμανίδα υπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας έκανε λόγο για “απαράδεκτες αιτιάσεις της Τουρκίας” και πρόσθεσε ότι “εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις, στο μυαλό μας δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες”.
«Μπορούμε να διαχειριστούμε το ζήτημα με τους πρόσφυγες προς όφελος της χώρας και της Ευρώπης, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας. Επισήμανε ότι η ταυτοποίηση των προσφύγων γίνεται στα κέντρα πρώτης υποδοχής και συμπλήρωσε ότι το 95% των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες.

Το ποσοστό αμφισβήτησε η βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη η οποία συμμετείχε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ενώ πρότεινε διαχωρισμό μεταναστών- προσφύγων στην “πηγή”.
Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και άρνηση της πραγματικότητας. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αποτύχει.

Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και «βρισκόμαστε με μία Τουρκία που αμφισβητεί το σύνολο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.  «Εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να οργανωθεί, να δημιουργήσει τις προδιαγραφές για να προφυλάξει τον ελληνικό λαό, θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τις επόμενες ημέρες» εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου