OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011

11/08/2018 - 15:55
Share on FacebookShare on Twitter
«Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αναβαθμίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 καθώς η χώρα πλησιάζει σε μία επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα του ESM ενώ η διαρκής οικονομική της ανάπτυξη ευνοεί τη βιωσιμότητα του χρέους, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας την αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch.
«Η βιωσιμότητα του χρέους υποστηρίζεται επίσης από ένα ρεκόρ πρωτογενών πλεονασμάτων της κυβέρνησης, την προσδοκία μας για σταθερή αύξηση του ΑΕΠ, τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι το 2020 και κατά μία έννοια μειωμένοι πολιτικοί κίνδυνοι», επισήμανε ο οίκος Fitch.

«Μετά τη λήξη του προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται μια τέτοια αξιολόγηση τουλάχιστον από έναν Οίκο για να μπορεί να συμμετέχει στις χρηματοδοτικές διευκολύνσεις της ΕΚΤ για τις τράπεζες. Τα ομόλογά της επίσης γίνονται ελκυστικά σε περισσότερους επενδυτές, διευκολύνοντας την κυβέρνηση να ανακτήσει σταθερή πρόσβαση στις αγορές» σημειώνει το Bloomberg και προσθέτει: «Η αναβάθμιση του Fitch αποδεικνύει ότι ο Οίκος Αξιολόγησης δεν ανησυχεί τόσο για την απαισιόδοξη εκτίμηση του ΔΝΤ σχετικά με τις προοπτικές της χώρας. Σε σημεία της έκθεσης υπογραμμίζεται ότι η δημοσιονομική απόδοση της χώρας αναμένεται να συνεχιστεί και μετά τη λήξη του προγράμματος. Βεβαίως οι ελληνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις και να ακολουθούν την δημοσιονομική οδό που έχει ήδη συμφωνηθεί με τους πιστωτές για να καθησυχάζουν τους επενδυτές».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι ακόμη ευάλωτα σε εξωτερικούς κινδύνους, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντική τη διατήρηση της δημοσιονομικής ατζέντας και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Μεταξύ των οίκων αξιολόγησης, o Οίκος Moody’s δεν έχει αλλάξει την αξιολόγησή του από τον Φεβρουάριο, πολύ πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης και την απόφαση του Ιουνίου. Αντιθέτως, ο S&P Global Ratings ήταν ο πρώτος οίκος που αντέδρασε μετά την απόφαση του Eurogroup και ανέβασε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά μία βαθμίδα σε Β+.

Financial Times: Ο δρόμος για μία επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα είναι πλέον ανοιχτός

Οι FT αναφέρονται στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch κατά δύο βαθμίδες από Β σε ΒΒ- με σταθερή προοπτική, λόγω των βελτιωμένων δημοσιονομικών και των σχέσεων με τους Ευρωπαίους πιστωτές. Οι αναλυτές επισήμαναν ότι μετά την επιτυχή τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, ο δρόμος για μία επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα είναι πλέον ανοιχτός. Προβάλλονται οι επισημάνσεις του Οίκου για βελτιωμένη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για σημαντικές βελτιώσεις στα κρατικά δημοσιονομικά.

Οι FT υπογραμμίζουν την αναφορά του Fitch για πιο σταθερό εσωτερικό πολιτικό πλαίσιο αλλά για σημαντικά βελτιωμένες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων πιστωτών, στοιχεία που μειώνουν τον κίνδυνο για μελλοντική αναστροφή των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Tags: BLOOMBERGΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Related Posts

Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

26/12/2025 - 17:19
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας»

26/12/2025 - 17:00
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

26/12/2025 - 15:50

Διαβάστε Επίσης

IRIS-T: Η Γερμανία παρέδωσε το ένατο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία – Ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

Γερμανία: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας»

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το ατύχημα, οι followers, η κρίση στον γάμο του και η σύλληψη

Στέφανος Παπαδόπουλος: «Ευτυχία είναι να κοιμάσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου» - Η νέα ανάρτηση μετά τη μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη

Συνταγή για γκουζέρ, φουσκωτά τυροσουδάκια με τσένταρ

Ζελένσκι: «Στις 28 Δεκεμβρίου η συνάντηση με τον Τραμπ - Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert