Bloomberg: «Το κοινοβούλιο στην Τουρκία θα συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα για την ένταξη της Σουηδίας στο NATO»

Το κοινοβούλιο στην Τουρκία αποφάσισε, επιτέλους, να κάνει το «μεγάλο βήμα» και μετά από πολλές καθυστερήσεις να συζητήσει και να ψηφίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο NATO.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο έγκυρες πηγές, το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα αυτήν την εβδομάδα για να δώσει (ή όχι) την πολυπόθητη έγκριση για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Τις πληροφορίες μεταδίδει και ο Τούρκος αναλυτής, Ragip Soylu, ο οποίος αναφέρει ότι η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει ακόμη και αύριο, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης άναψε το «πράσινο φως» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2023, έπειτα από 19 μήνες καθυστερήσεων και αφού η Άγκυρα ζήτησε από τη Στοκχόλμη να κάνει υποχωρήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΗΠΑ και Τουρκία έχουν συνδέσει το θέμα της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο NATO, με την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα.

Φωτογραφία αρχείου Reuters