Βόρεια Κορέα: Κατέστρεψε δέκα στρατιωτικά φυλάκια ο Κιμ

Η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε σήμερα 10 στρατιωτικά φυλάκια στην αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στις 3 μ.μ. τοπική ώρα (06:00GMT) ήταν μέρος μιας δια-κορεατικής συμφωνίας για τη μείωση των εντάσεων και την πρόληψη τυχαίων συγκρούσεων.

Οι δύο χώρες θα κατστρέψουν έκαστος 10 στρατιωτικά φυλάκια διατηρώντας ταυτόχρονα ένα με ιστορική αξία, όπως προβλέπει η συμφωνία.

Στις 27 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in και ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un πραγματοποίησαν ιστορική σύνοδο κορυφής, ακολουθούμενη από την υπογραφή της Διακήρυξης Panmunjom για την Ειρήνη, την Ευημερία και την Ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, η οποία έγινε επίσημη βάση για την περαιτέρω αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες είχαν μια δεύτερη συνάντηση στις 26 Μαΐου όπου μίλησαν για διαρκή ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο. Τον Σεπτέμβριο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μειώσουν τις εντάσεις και προέβησαν σε κοινή δήλωση στην Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή: Anadolu