Βούλγαροι βουλευτές τίμησαν τη μνήμη παιδιών που δολοφονήθηκαν απο τους ναζί

Οι Βούλγαροι βουλευτές τίμησαν, σήμερα, μ’ ενός λεπτού σιγή, τη μνήμη έξι παιδιών που δολοφονήθηκαν από τις βουλγαρικές δυνάμεις σε μια από τις πλέον διαβόητες υποθέσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή.

Την πρόταση να τιμηθεί η μνήμη των έξι παιδιών έκανε ο βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Γιαβόρ Κουγιουμτζίεφ, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνεται αναφορά σε τέτοια ειδεχθή γεγονότα.

Τα έξι παιδιά από το χωριό Γιαστρέμπινο της βόρειας Βουλγαρίας εκτελέστηκαν μαζικά, μαζί με άλλα 12 άτομα, σε μια επιχείρηση της βουλγαρικής αστυνομίας κατά κάθε μορφής αντίστασης, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite».

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βουλγαρία ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας.

«Καμιά ιδεολογία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βίαιη αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής- η δολοφονία παιδιών είναι το πλέον σκληρό και απάνθρωπο έγκλημα. Επομένως, θα πρέπει να θυμόμαστε- όχι για να καταδικάσουμε ή να πάρουμε εκδίκηση αλλά προκειμένου να μάθουμε να ζούμε χωρίς μίσος» πρόσθεσε.

Τα έξι παιδιά από το Γιαστρέμπινο και οι συγγενείς τους δολοφονήθηκαν 70 χρόνια πριν, σαν σήμερα- στις 19 Δεκεμβρίου 1943.