OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου στέλνει τον στρατό να αντιμετωπίση τις συμμορίες

06/01/2019 - 12:21
Share on FacebookShare on Twitter

 Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανέπτυξε ομοσπονδιακό στρατό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας για να αντιμετωπίσει έξαρση της βίας από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος χθες Σάββατο στην Φορταλέζα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Σεαρά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Από σήμερα και ως το τέλος της εβδομάδας, περίπου 300 στρατιώτες θα περιπολούν στις πόλεις της περιοχής για να τερματιστούν οι πράξεις βανδαλισμού, δήλωσε ο Γκιλέρμε Τεόφιλο, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βραζιλίας Agencia Brasil.

Η εντολή για την ανάπτυξη του στρατού υπεγράφη την Παρασκευή από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, τον πρώην δικαστή κατά της διαφθοράς Σέρζιο Μόρο, έπειτα από τον πολλαπλασιασμό «των επιθέσεων σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια» που αποδίδονται σε «εγκληματικές συμμορίες», σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Η κρίση αυτή αποτελεί την πρώτη δοκιμασία για τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη Τρίτη μετά την εκλογή του στην προεδρία το 2018 και ανήγγειλε ένα πρόγραμμα που προβλέπει σκλήρυνση της πολιτικής για την ασφάλεια και ενίσχυση του δικαστικού συστήματος.

Περίπου 50 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τις συμπλοκές με την αστυνομία.

Πολλά εμπορικά καταστήματα της περιοχής αποφάσισαν να κλείσουν, ενώ οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, οι επιθέσεις αυτές πιστεύεται ότι είναι έργο εγκληματικών ομάδων που διαμαρτύρονται κατά της σκλήρυνσης των συνθηκών κράτησης, διότι αυτό τις εμποδίζει να ελέγχουν τα διάφορα παράνομα δίκτυα από τις φυλακές.

Δύο εγκληματικές συμμορίες επέλεξαν μάλιστα να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους για να αντιμετωπίσουν τις αρχές, δηλώνουν αξιωματούχοι της ασφάλειας στον ενημερωτικό ιστότοπο G1.

Πολλές πόλεις της Σεαρά είχαν ήδη αποτελέσει στόχο επιθέσεων τον περασμένο Μάρτιο, μετά την εγκατάσταση παρεμβολέων κινητών τηλεφώνων στις φυλακές.

Η Βραζιλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται στις φυλακές. Τον Ιούνιο του 2016 στις φυλακές της κρατούνταν 726.712 άνθρωποι, δηλαδή ο διπλάσιος αριθμός από αυτόν που μπορούν επισήμως να στεγάσουν τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι φονικές συγκρούσεις φέρνουν τακτικά στο προσκήνιο την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σωφρονιστικό σύστημα της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής, στην οποία οι έγκλειστοι συνωστίζονται σε παλιά κτίρια τα οποία είναι υπερπλήρη.

Ο Μπολσονάρου θέλει να βάλει τέλος στην άνοδο της εγκληματικότητας στη Βραζιλία εγγυώμενος την ατιμωρησία των στρατιωτών και των αστυνομικών που κάνουν χρήση βίας σε ορισμένες περιστάσεις και χαλαρώνοντας τη νομοθεσία για την οπλοφορία ώστε να επιτρέψει στους «καλούς» πολίτες να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία αρχείου ΕΡΑ

Tags: ΒΙΑΒΡΑΖΙΛΙΑΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

07/02/2026 - 15:50
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

07/02/2026 - 14:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

07/02/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert