Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας θέλει πιο μεγάλο προϋπολογισμό

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του αμυντικού προϋπολογισμού της πάνω από το στόχο του ΝΑΤΟ ύψους 2% του ΑΕΠ για να διατηρήσει την παγκόσμια δύναμη και επιρροή της.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Gavin Williamson θα ζητήσει δισεκατομμύρια λίρες πρόσθετης χρηματοδότησης από την Πρωθυπουργό Theresa May σε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο The Times την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει 4 δισ. Λίρες (περίπου 5,3 δισ. Δολάρια στην τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία GBP / USD) πρόσθετης χρηματοδότησης ετησίως για τον προϋπολογισμό της ένοπλης δύναμης.

Οι στρατιωτικοί αρχηγοί προειδοποίησαν ότι χωρίς μια «σημαντική» εισροή κεφαλαίων στον προϋπολογισμό του στρατού, θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές σε σχεδόν όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.
Ο Stephen Lovegrove, ο ανώτατος δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι ακόμη και άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια χρηματοδότηση δεν αρκούν.

Την Τρίτη, ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας , στρατηγός Λόρδος Nick Houghton, προειδοποίησε ότι η βρετανική κυβέρνηση «ζει ένα ψέμα» σε σχέση με τα στρατιωτικά της σχέδια δαπανών και πρέπει να δεχτεί ότι η μη δαπάνη περισσότερων χρημάτων για την άμυνα είναι πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια της παγκόσμιας εξουσίας και επιρροής της χώρας.

Πηγή: Sputnik