Βρετανία – Δημοψήφισμα LIVE: Έφτασε η ώρα της αλήθειας – Έκλεισαν οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία

Πρώτη Δημοσίευση: 2016-06-23 23:38:44
Τελευταία Ενημέρωση: 2016-06-24 00:46:44

Έκλεισαν οι κάλπες οριστικά στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ η αγωνία κορυφώνεται. Οι Βρετανοί φαίνεται πως προσήλθαν στις κάλπες του δημοψηφίσματος σε πολύ μεγάλα ποσοστά, για να αποφασίσουν την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διάφορα ευτράπελα προκάλεσαν προς στιγμή ένταση, όμως η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά μέχρι τη λήξη της. Η καταμέτρηση αρχίζει αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων και τα αποτελέσματα αναμένονται τα ξημερώματα της Παρασκευής. Με το κλείσιμο των καλπών αναμένεται να εμφανιστούν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν παράλληλα με το ίδιο το δημοψήφισμα.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ στο NewsIt.gr


Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο ηγέτης του ξενοφοβικού UKIP και βασικός υποστηρικτής του Brexit φέρεται να έχει κάνει δήλωση με την οποία προεξοφλεί την ήττα του στρατοπέδου του. “Η παραμονή φαίνεται πως επικρατεί” φέρεται να λέει ο ίδιος.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας IPSOS ανεβάζει την διαφορά στις 8 μονάδες. 54% υπέρ της παραμονής, 46% για την αποχώρηση.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ στο NewsIt.gr

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της YouGov που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, η παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 48% της αποχώρησης.

Αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών, ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα δήλωσή του με την οποία ευχαριστεί όσους ψήφισαν υπέρ της παραμονής, αλλά και όσους δούλεψαν για την συγκεκριμένη καμπάνια. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και γι αυτό προφανώς αποφεύγει να μιλήσει για το ίδιο το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Sky News η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει το «εξωπραγματικό» 83,7%. Τέτοια συμμετοχή σε εκλογική διαδικασία η Μεγάλη Βρετανία είχε να δει από το μακρινό 1950 και τη νίκη του Άτλι επί του Τσόρτσιλ

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ στο NewsIt.gr