Κάμερον: Μπορεί να είμαστε μικρό νησί αλλά σας σώσαμε από το φασισμό!

Ήταν να μη βγουν μαχαίρια μεταξύ των ηγετών που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Μετά το διεθνή σάλο που προκλήθηκε με τις προσβλητικές για τη Βρετανία δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν και οι οποίες επισήμως διαψεύδονται, ήρθε η απάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, έστω και με πολλές ώρες καθυστέρηση

«Μπορεί να είμαστε ένα μικρό νησί, αλλά εμείς σώσαμε την Ευρώπη από τον φασισμό, καταργήσαμε τη δουλεία και εφήυραμε τα περισσότερα απ’ όσα άξιζαν να εφευρεθούν», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στην G20 σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η τέχνη, τα αθλητικά, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η μουσική και ο στρατός κάνουν τη Βρετανία ένα από τα μεγαλύτερα κράτη του κόσμου, είπε ο Κάμερον.
«Μπορεί η Βρετανία να είναι ένα μικρό νησί αλλά προκαλώ οποιονδήποτε να βρει μια χώρα με πιο περήφανη ιστορία και μεγαλύτερη καρδιά».

Και τι ειναι η Βρετανία;

Ο Κάμερον αναγκάστηκε να απαντήσει αφου ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν τα έβαλε νωρίτερα με τη Βρετανία, την άμεση σύμμαχό των ΗΠΑ δηλαδή. «Και τι είναι η Βρετανία; Ένα μικρό νησί που κανείς δεν του δίνει σημασία εκτός από τους ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι» φέρεται να είπε. Έπεσε και το «καρφί» για τον Αμπράμοβιτς, όπως είχε γίνει πρόσφατα και με τον Ιβάν Σαββίδη που βρέθηκε στο στόχαστο του Πούτιν γιατί επένδυσε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και όχι στη Ρωσία.
Φυσικά, Ρώσοι αξιωματούχοι δεν παραδέχτηκαν πως τέτοια κουβέντα βγήκε από το στόμα του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου!

Newsit.gr