Canada’s Combat Ship: Αυτή είναι η νέα φρεγάτα που προσφέρει ο Καναδάς – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Πρώτη Δημοσίευση 09:00:07
Τελευταία ενημέρωση 18:35:55

Η ομάδα του καναδικού πολεμικού πλοίου υπέβαλε την τελική της πρόταση για το έργο του Canadian Surface Combatant (CSC) στον κύριο εργολάβο της Irving Shipbuilding στο Χάλιφαξ, μετά από τέσσερα χρόνια επένδυσης για την ανάπτυξη λύσης στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχέδιο.
Η ομάδα του Canadian Combat Ship συνδυάζει την μακρόχρονη εμπειρία του Καναδά για ναυτική ολοκλήρωση με τον πιο προηγμένο σχεδιασμό πολεμικών πλοίων παγκοσμίως – το παγκόσμιο πολεμικό πλοίο Type 26 της BAE Systems – και πλατφόρμες υψηλής τεχνολογίας από κορυφαίους καναδούς πρωτοπόρους CAE, MDA, Τεχνολογίες L3 και Ultra Electronics.

Στον πυρήνα της πρότασης της ομάδας βρίσκεται η λύση με το χαμηλότερο κίνδυνο που θα προσφέρει το κατάλληλο πλοίο για τις ανάγκες της Καναδικής CSC, παρέχοντας ταυτόχρονα τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τον Καναδά.

Το σωστό πλοίο για τις ανάγκες CSC του Καναδά

Σκοπός του είναι να είναι αθόρυβο, ευπροσάρμοστο, να διαθέτει υψηλή επιβιωσιμότητα, να είναι κατάλληλο για ανθυποβρυχιακό πόλεμο υψηλού επιπέδου και ικανό να εκτελεί διάφορες αποστολές σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Η Canadian Combat Ship Company δεσμεύεται να δαπανήσει δισεκατομμύρια για την καινοτομία σε όλους τους τομείς προτεραιότητας του Καναδά, συμπεριλαμβανομένων 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Έρευνα και Ανάπτυξη και 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων για προχωρημένες κατασκευές. Χρησιμοποιώντας 9.000 Καναδούς σε 40 εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα και συμμετέχοντας σε καναδική αλυσίδα εφοδιασμού με πάνω από 4.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η ομάδα θα αναπτύξει νέες και θα ενισχύσει τις υφιστάμενες δυνατότητες άμυνας του Καναδά, γεγονός που θα φέρει τεράστιες εξαγωγές στις παγκόσμιες αγορές.

Λύση χαμηλότερου κινδύνου – Η ομάδα των Καναδικών Πλοίων φέρνει σε επαφή μια παν-καναδική ομάδα με αποδεδειγμένη εμπειρία στην παροχή σύνθετων αμυντικών έργων έγκαιρα και σε προνομιακό επίπεδο για τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ως αποκλειστικός συνεργάτης του Combat System και ο πάροχος του CMS 330, η Lockheed Martin Canada είναι αξιόπιστος αμυντικός συνεργάτης εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, παρέχοντας το έργο εκσυγχρονισμού της κατηγορίας Halifax και εκσυγχρονίζοντας τις φρεγάτες του Βασιλικού Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας και του Ναυτικού της Χιλής. Το Type 26 απαιτεί ελάχιστη αλλαγή για να καλύψει τις ανάγκες της Καναδικής CSC και βασίζεται στη γνώση που αποκτήθηκε από τα προγράμματα του Ηνωμένου Βασιλείου Type 26 Global Combat Ship και του SEA 5000 της Αυστραλίας.

Τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την ομάδα της Canadian Combat Ship είναι μια παν-καναδική παρουσία, μια ιστορία στην ανάπτυξη καινοτόμων καναδικών τεχνολογιών, υποστηρίζοντας καναδικές θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης, τον πιο προηγμένο σχεδιασμό πολεμικών πλοίων στον κόσμο και την εξαγωγή καναδικών προϊόντων και δυνατοτήτων στον κόσμο. Επιπλέον, η Ομάδα είναι η μόνη προσφορά που εμπίπτει πλήρως στην Κοινότητα Intelligence Five Eyes – η οποία περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες – παρέχοντας πρόσβαση στην πιο αξιόπιστη και ευαίσθητη τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Als-100: Αυτή είναι η ελληνικής σχεδίασης φρεγάτα – ΦΩΤΟ 

Διαβάστε επίσης: Γαλλική «βόμβα»: Την stealth φρεγάτα BELH@RRA για το ΠΝ πρότειναν στη ΓΔΑΕΕ 

Δείτε σε βίντεο την εντυπωσιακή καναδική φρεγάτα:

Με πληροφορίες από Navy Recognition και Canada’s Combat Ship Team