CENTCOM: Αναχαιτίσαμε δύο ιρανικούς πυραύλους που στόχευαν αμερικανική βάση στο Κουβέιτ

H CENTCOM ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε αργά χθες το βράδυ δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους που είχαν ως στόχο αμερικανικές δυνάμεις στο Κουβέιτ.

Onalert Newsroom
Κουβέιτ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναχαίτισαν αργά χθες το βράδυ δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους που είχαν ως στόχο αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο Κουβέιτ, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί μεταξύ του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού.

Σήμερα το πρωί, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγματα κατά του νοτίου Ιράν με στόχο συστήματα ραντάρ και ελέγχου των drones.

Η πρωινή επίθεση είναι η τρίτη επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων κατά του Ιράν κατά την διάρκεια της εκεχειρίας, το οποίο απάντησε στρατιωτικά. Ο στρατός του Κουβέιτ ανέφερε σήμερα επίθεση με drones και πυραύλους, χωρίς να προσδιορίζει την προέλευσή της, ενώ οι αρχές του Κουβέιτ επέρριψαν στην Τεχεράνη την ευθύνη.

Από την μεριά του, ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, επανέλαβε ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνει και το μέτωπο του Λιβάνου.

«Οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της κατάπαυσης του πυρός σε ένα μέτωπο θα θεωρείται παραβίαση της σε όλα τα μέτωπα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες οποιασδήποτε παραβίασης της εκεχειρίας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου