OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

CENTCOM: Το αντιτορπιλικό USS Laboon κατέρριψε 4 drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

24/12/2023 - 06:28
CENTCOM
Share on FacebookShare on Twitter

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε τέσσερα drones τα οποία πέταγαν προς την κατεύθυνσή του στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας και τα οποία εκτοξεύθηκαν από περιοχές ελεγχόμενες από τους σιίτες αντάρτες Χούθι στην Υεμένη χθες Σάββατο, ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Ακόμη, οι Χούθι εκτόξευσαν δυο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων, που δεν πέτυχαν τους στόχους τους, κι έστειλαν τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πλήξουν δυο δεξαμενόπλοια, πετυχαίνοντας το ένα χωρίς θύματα. Αυτές ήταν «η 14η και η 15η επίθεση εναντίον εμπορικών πλοίων» που εξαπολύθηκαν από τους Χούθι «από τη 17η Οκτωβρίου», διευκρίνισε η CENTCOM μέσω X (του πρώην Twitter).

Οι Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν κι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, προκαλούν σοβαρό πρόβλημα στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που διέρχονται από το στενό Μπαμπ αλ Μάντεμπ, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σιίτες αντάρτες λένε πως εξαπολύουν τις επιθέσεις αυτές εναντίον εμπορικών πλοίων που «συνδέονται» κατ’ αυτούς με το Ισραήλ ή κινούνται προς ισραηλινούς λιμένες προκειμένου να ασκήσουν πίεση ώστε να τερματιστεί η επιχείρηση που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός για να «εξαλείψει» τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Η ναυτική συνιστώσα της CENTCOM ανταποκρίθηκε σε εκκλήσεις δυο εμπορικών πλοίων που υπέστησαν επιθέσεις για βοήθεια. Το νορβηγικό χημικό δεξαμενόπλοιο Blaamanen ανέφερε ότι drone των Χούθι αστόχησε παρά λίγο. Το δεξαμενόπλοιο Saibaba, ιδιοκτησίας ναυτιλιακής της Γκαμπόν, υπό σημαία Ινδίας, χτυπήθηκε από drone μιας κατεύθυνσης, χωρίς να τραυματιστεί κάποιο μέλος του πληρώματος.

Ενώ το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Laboon (DDG 58) κατέρριψε 4 drones από τις 15:00 ως τις 20:00 (ώρες Σανάα), χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

On December 23 two Houthi anti-ship ballistic missiles were fired into international shipping lanes in the Southern Red Sea from Houthi controlled areas of Yemen. No ships reported being impacted by the ballistic missiles.

Between 3 and 8 p.m. (Sanaa time), the USS LABOON (DDG… pic.twitter.com/jcBisbXBaS

— U.S. Central Command (@CENTCOM) December 24, 2023

Τη Δευτέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την «Επιχείρηση Φύλακας της Ευημερίας» (Operation Prosperity Guardian), με σκοπό να αυξηθεί η διεθνής στρατιωτική παρουσία στην Ερυθρά Θάλασσα για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας από τις επιθέσεις των Χούθι. Κατά το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, στον συνασπισμό που σχηματίστηκε συμφώνησαν να ενταχθούν 20 χώρες.

Πηγές: Reuters / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: CENTCOMDRONESΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ARLEIGH BURKEΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΧΟΥΘΙ

Related Posts

Ουκρανία - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

19/12/2025 - 16:07
Orlan-10
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

19/12/2025 - 15:32
συνέντευξη Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

19/12/2025 - 15:21

Διαβάστε Επίσης

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert