OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: «Η κατάπαυση πυρός θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης» – Δεν επιβεβαιώνει το Ισραήλ

22/11/2023 - 16:19
Χαμάς
Share on FacebookShare on Twitter

Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε σήμερα στο Al Jazzera ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

«Θα υπάρξει μια παύση των εχθροπραξιών σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Δεν θα πετούν πολεμικά αεροσκάφη ούτε θα υπάρχει αεροπορική κυκλοφορία στον εναέριο χώρο της Γάζας από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα», είπε.

Παρά τις ανακοινώσεις της Χαμάς και τις αναφορές σε αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει πότε θα ξεκινήσει η προσωρινή εκεχειρία. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN, ότι όντως θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Ωστόσο, άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος δηλώνει πως το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα το βράδυ.

Όπως δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα το Times of Israel, επικαλούμενο το υπουργικό συμβούλιο, η σχεδιαζόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα θα διαρκέσει το πολύ 10 ημέρες, κατά τις οποίες έως 300 παλαιστίνιοι κρατούμενοι στο Ισραήλ πρόκειται να ανταλλαγούν με έως 100 ομήρους της Χαμάς.

«Θετικό βήμα, αλλά απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν», ανακοίνωσε ο ΟΗΕ

Η συμφωνία ανάμεσα στο Ισράηλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα είναι «ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες «χαιρετίζει τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς με τη μεσολάβηση του Κατάρ που υποστηρίχθηκε από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού σε σύντομη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θα κινητοποιήσουν όλο το δυναμικό τους για να υποστηρίξουν την υλοποίηση της συμφωνίας και να μεγιστοποιήσουν τον θετικό αντίκτυπό της στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους χαιρέτισε επίσης τη συμφωνία σε ανάρτησή του στο X, αλλά επέμεινε και αυτός στο ότι «αυτό δεν επαρκεί για να δοθεί τέλος στα δεινά των αμάχων».

Επίσης ζήτησε την απελευθέρωση όλων των ομήρων και, εν αναμονή αυτού, την παροχή περίθαλψης σε όλους όσοι παραμείνουν σε ομηρεία. Επιπροσθέτως κάλεσε για «μια κατάπαυση του πυρός» που θα επιτρέπει πραγματικά την παροχή βοήθειας σε διάρκεια στους κατοίκους της Γάζας και με πάσα ασφάλεια.

Γάζα

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα πως ελπίζει ότι η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων και μια κατάπαυση του πυρός στις μάχες στη Γάζα θα βοηθήσει «να μπει ένα μόνιμο τέλος» στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η ανθρωπιστική εκεχειρία θα συμβάλει για να μπει ένα μόνιμο τέλος στη σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν και για να ξεκινήσει μια διαδικασία προς μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Θεωρούμε τη συμφωνία (…) θετική εξέλιξη που μετριάζει σε κάποιο βαθμό την αιματοχυσία», προσθέτει το τουρκικό υπουργείο και καλεί τους εμπολέμους να σεβαστούν «πλήρως» τη συμφωνία.

Χαμάς

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΜΗΡΩΝΙΣΡΑΗΛΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Εμιράτα
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

27/03/2026 - 09:32
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

27/03/2026 - 09:17
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

27/03/2026 - 08:51

Διαβάστε Επίσης

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

Τραμπ στην δεξίωση για την 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά» [vids]

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Από 1η Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα myCAR για την άρση ακινησίας των οχημάτων

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Η κακοκαιρία «Deborah» φέρνει ισχυρές καταιγίδες σε 6 περιοχές μέχρι την Κυριακή - Στο επίκεντρο η Αττική σήμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert