OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στη Συρία: Καταγγελίες ότι τουρκικά όπλα βρίσκονται στην κατοχή τρομοκρατών

16/02/2020 - 14:39
Ισλαμικό
Share on FacebookShare on Twitter

Ανώνυνη πηγή κατήγγειλε ότι τουρκικά όπλα έχουν περιέλθει στην κατοχή τρομοκρατικών της οργάνωσης Jabhat al-Nusra, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ

Τεράστιες ποσότητες τουρκικών όπλων φέρεται να βρίσκονται στα χέρια τρομοκρατών της οργάνωσης Jabhat al-Nusra, όπως αποκαλύπτει στρατιωτική και διπλωματική πηγή, στο πλαίσιο των καταιγιστικών εξελίξεων στην επαρχία του Ιντλίμπ, στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή, η Τουρκία έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές μονάδες στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ, με παραπάνω από 70 άρματα μάχης και σχεδόν 200 τεθωρακισμένα οχήματα να μετακινούνται προς τη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας.

«Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό τμήμα του τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού έχει μεταφερθεί σε εξτρεμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra» έσπευσε να προσθέσει.
Κατά τον ίδιο, μάλιστα, τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στο Ιντλίμπ έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν φορητά συστήματα αεράμυνας, τα οποία έχουν οδηγήσει στην κατάρριψη δύο συριακών αεροσκαφών τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η ίδια πηγή κατήγγειλε δε, ότι η Άγκυρα έχει προμηθεύσει τρομοκράτες της περιοχής με στολές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Υπάρχει ανησυχία για περιπτώσεις, κατά τις οποίες η Άγκυρα προμηθεύει τρομοκράτες του Ιντλίμπ με στολές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ως αποτέλεσμα, τρομοκράτες της Hayat Tahrir al-Sham και άλλων οργανώσεων, μάχονται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων».

Τι συμβαίνει στο Ιντλίμπ

Τις τελευταίες εβδομάδες ο συριακός στρατός πραγματοποιεί αντιτρομοκρατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Η ένταση, ωστόσο, στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι ο συριακός στρατός έπληξε τουρκικά παρατηρητήρια στις βόρειες περιοχές του συριακού Ιντλίμπ. Η Άγκυρα, μάλιστα, προχώρησε σε αντίποινα, πλήττοντας δεκάδες συριακούς στόχους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τη Συρία και τη Ρωσία για επιθέσεις κατά πολιτών στην επαρχία Ιντλίμπ, απειλώντας μάλιστα, με αντίποινα εναντίον των συριακών δυνάμεων και σε περιοχές εκτός του Ιντλίμπ.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κατήγγειλε ότι η κλιμάκωση στο Ιντλίμπ οφείλεται στην αποτυχία της Άγκυρας να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του 2019.

Στο μεταξύ, πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρουν ότι τρομοκράτες και εξτρεμιστές εφοδιάζονται με όπλα και πυρομαχικά από περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, την επίθεση των εξτρεμιστών σε γειτονικές επαρχίες της Συρίας, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει τον συριακό κυβερνητικό στρατό στο να αναλάβει δράση.

«Οι άμαχοι υποφέρουν από προβοκάτσιες τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες τους χρησιμοποιούν ως “ζωντανές ασπίδες” εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων» ανέφερε η Μόσχα.

Πηγή: Sputnik

Tags: ΑΣΑΝΤΕΡΝΤΟΓΑΝΙΝΤΛΙΜΠΠΟΛΕΜΟΣΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Related Posts

Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία – ΗΠΑ

02/02/2026 - 14:54
Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χασακέ

02/02/2026 - 14:36
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

02/02/2026 - 13:55

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία – ΗΠΑ

Συρία: Κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χασακέ

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Κένταυρος – Barak MX: Το ελληνικό anti-drone σύστημα ενσωματώθηκε στα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας

GCAP: Επίθεση Ιταλίας στην Βρετανία – «Τρελός ο εγωϊσμός τους, δεν μοιράζονται τεχνολογίες»

Ιράν: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» – Μηνύματα προς Ουάσινγκτον μέσω τρίτων για πλαίσιο διαπραγματεύσεων

Σεργκέι Σοϊγκού: «Η Ρωσία υποστηρίζει την Κίνα στο ζήτημα της Ταϊβάν»

Su-57 αντί F-35: Προχωρημένες επαφές Ινδίας – Ρωσίας με «οδηγό» το success story των Su-30MKI

Top News

Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο - βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Σόμμερ: «Θα κάτσω εδώ κάποιες μέρες ακόμα, να προσέχετε»

Βόμβα στα αρχεία Επστάιν: Αποκαλύφθηκε κρυφό παιδί του - Με email η Σάρα Φέργκιουσον τον συγχαίρει για τη γέννηση του γιου του πριν από 15 χρόνια

Πάνος Καμμένος για Μαρία Καρυστιανού: Να μην ασχολείται με θέματα που δεν ξέρει

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert