Ισραήλ: Οι υπηρεσίες ασφάλειας “μπλόκαραν” μεταφορά πόρων από την Τουρκία στη Χαμάς

Τι αναφέρει αποκαλυπτικό άρθρο της Jerusalem Post.

Onalert Newsroom
Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post αποκαλύπτει τις παρασκηνιακές συναλλαγές που φέρεται να έχει η Τουρκία με τη Χαμάς, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ, το Ισραήλ “μπλόκαρε” τη μεταφορά τουρκικών πόρων και προμηθειών στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Ασφάλειας του Ισραήλ, η αλλιώς “Shin Bet” σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας δήλωσαν την περασμένη Δευτέρα ότι εμπόδισαν την ολοκλήρωση μεταφοράς  τουρκικών προμηθειών, εμπορευμάτων και άλλων πόρων αξίας άνω των 100.000 δολαρίων που προορίζονταν για τη Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα τις πληροφορίες, η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας, τις τελωνειακές αρχές και το τμήμα του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, που είναι αρμόδιο για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τουρκία

Ο Υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ  ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία κατάσχεσης των τουρκικών προμηθειών και πόρων και μετρητών αξίας περίπου 121.000 δολαρίων, που θα μεταφέρονταν από εμπορικές εταιρείες στην Τουρκία, σε μέλη της Χαμάς που δραστηριοποιούνται στη Δυτική όχθη.

Ο Μπένι Γκαντζ δήλωσε μετά την επιτυχημένη επιχείρηση ότι “θα συνεχίσουμε να είμαστε αδυσώπητοι στην τρομοκρατία και θα εντοπίζουμε τις υποδομές της οπουδήποτε υπάρχει στο Ισραήλ ή αλλού».

Πηγή: Jerusalem Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου