Χούθι: Ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν πυραύλους cruise κατά του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξήγαγαν επιχειρήσεις εναντίον πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα.

Onalert Newsroom
ΗΠΑ - CENTCOM

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξήγαγαν δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, μέσα σε διάστημα οκτώ ωρών.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι η πρώτη επίθεση είχε στόχο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72), εναντίον του οποίου εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρουζ και drones. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι, η επιχείρηση απέτρεψε επικείμενα πλήγματα στην Υεμένη.

Εν συνεχεία, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drones εναντίον δύο καταδρομικών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα.

Από την πλευρά του, ο Οργανισμός Εμπορικής Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) γνωστοποίησε ότι αναφέρθηκαν εκρήξεις νωρίτερα σήμερα κοντά σε πλοίο που βρισκόταν 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπέστη ζημιά και ότι τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), δημοσίευσε βίντεο στο οποίο, όπως περιγράφει, φαίνεται η απογείωση μαχητικών αεροσκαφών από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln για να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των Χούθι.

Στο βίντεο φαίνονται τα αεροσκάφη EA-18G Growler, F/A-18F Super Hornet και δύο F-35C.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου