OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Στον αέρα η συνάντηση Τραμπ και Πούτιν στη Βουδαπέστη: Αναβλήθηκε η συνάντηση Ρούμπιο – Λαβρόφ

21/10/2025 - 09:56
Τραμπ

REUTERS/Kevin Lamarque

Share on FacebookShare on Twitter

Οι ελπίδες του Ντόναλντ Τραμπ να πραγματοποιηθεί σύντομα η συνάντηση κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται ότι διαψεύδονται καθώς μια προπαρασκευαστική συνεδρίαση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, η οποία θα πραγματοποιούνταν αυτή την εβδομάδα, αναβλήθηκε, μετέδωσε το CNN.

Από την πλευρά της, η Μόσχα αντέδρασε σχολιάζοντας ότι δεν μπορεί να αναβληθεί κάτι που δεν έχει συμφωνηθεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος τόνισε εξάλλου ότι η συνάντηση των δύο υπουργών απαιτεί προετοιμασία.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι επιθυμεί ειρήνη στην Ουκρανία. Έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Μάρκο Ρούμπιο και Σεργκέι Λαβρόφ, θα συναντηθούν.

Trump-putin meeting could be postponed, — CNN

After a phone call between Rubio and Lavrov on Monday, US officials concluded that Moscow’s position has changed little since then and remains consistent with its original, maximalist demands for the war in Ukraine.

Rubio will… pic.twitter.com/NKhPBeVC3q

— Jürgen Nauditt 🇩🇪🇺🇦 (@jurgen_nauditt) October 21, 2025

Όμως το CNN μετέδωσε χθες Δευτέρα (20.10.2025) επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή από τον Λευκό Οίκο, ότι η συνάντηση αυτή αναβάλλεται προς το παρόν, καθώς Ρούμπιο και Λαβρόφ έχουν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο που θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι επιπτώσεις θα έχει η αναβολή αυτή στη συνάντηση κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η οποία σχεδιάζεται να διεξαχθεί στη Βουδαπέστη.

Ο Ρώσος και ο Αμερικάνος υπουργός είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία για τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική συνομιλία». Όμως ο Τόμι Πίγκοτ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν χρησιμοποίησε την ίδια λέξη.

«Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία των επικείμενων συναντήσεων ως μια ευκαιρία για τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον να συνεργαστούν προκειμένου να προωθήσουν μια βιώσιμη λύση στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας, με βάση το όραμα του προέδρου Τραμπ», εξήγησε ο Πίγκοτ.

Η συνάντηση Ρούμπιο – Λαβρόφ θεωρείται ότι αποτελεί το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας για τη δεύτερη συνάντηση κορυφής του Τραμπ και του Πούτιν φέτος. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν την προηγούμενη Πέμπτη, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, να συναντηθούν σύντομα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Ο Αμερικανός και ο Ρώσος πρόεδρος είχαν συναντηθεί επίσης στις 15 Αυγούστου σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αν και κάποιες ρωσικές και αμερικανικές πηγές δήλωσαν ότι οι δύο ηγέτες είχαν σοβαρές διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ

Related Posts

Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μετά την καταδίκη πολιτικού για φιλορωσική προπαγάνδα επανεξετάζονται οι ξένες «παρεμβάσεις» στο πολιτικό σύστημα

16/12/2025 - 18:49
Μόσχα
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων

16/12/2025 - 17:45
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

16/12/2025 - 17:09

Διαβάστε Επίσης

Βρετανία: Μετά την καταδίκη πολιτικού για φιλορωσική προπαγάνδα επανεξετάζονται οι ξένες «παρεμβάσεις» στο πολιτικό σύστημα

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

Γερμανία: Παρέδωσε Patriot και IRIS-T στην Ουκρανία – Στέλνει AIM-9 Sidewinder το 2026

Η Ιταλία σχεδιάζει επένδυση 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε φρεγάτες – Στο πακέτο ο εκσυγχρονισμός των FREMM

Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert