Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί απο αεροπορικές επιδρομές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στον διεθνή συνασπισμό πραγματοποίησαν τουλάχιστον 50 αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στις επαρχίες Ράκα και Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν επίσης 22 επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και στην συριακή επαρχία Μπουκαμάλ, στη μεθόριο με το Ιράκ
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη βορειοδυτική Συρία και κατά θέσεων του Μετώπου αλ-Νόσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, στις επαρχίες του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι τουλάχιστον 20 μαχητές σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές.

Η Κεντρική Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (US CENTCOM) ανακοίνωσε ότι οι εταίροι των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό που συμμετείχαν στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία είναι η Ιορδανία, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις ανέλαβαν επίσης δράση για να σταματήσουν «επικείμενη επίθεση» κατά των ΗΠΑ και των δυτικών συμφερόντων που προετοίμαζαν «βετεράνοι της Αλ Κάιντα», οι οποίοι έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο στη Συρία. «Αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο με αμερικανικά στρατιωτικά μέσα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Κεντρική Διοίκηση αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγματα από πολεμικά πλοία στα διεθνή ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και της βόρειας πλευράς του Κόλπου.

Το Μπαχρέιν, η Ιορδανία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «συμμετείχαν επίσης ή προσέφεραν υποστήριξη στα αεροπορικά πλήγματα κατά των στόχων. Ολα τα αεροσκάφη εξήλθαν με ασφάλεια από τις περιοχές των επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της CENTCOM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20 χώρες μέχρι στιγμής στην Παγκόσμια Συμμαχία κατά των Τζιχαντιστών


Ο στρατός των ΗΑΕ έτοιμος κατά του Ισλαμικού Κράτους – ΒΙΝΤΕΟ

50 τζιχαντιστές νεκροί σε δύο αεροπορικές επιδρομές