Διαδήλωση στρατιωτικών στην Πορτογαλία που λένε φθάνει πια

Πορτογάλοι στρατιωτικοί συγκεντρώθηκαν στη Λισαβόνα για να διαδηλώσουν εναντίον των δημοσιονομικών περικοπών που επιβλήθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.
Οι τρεις ενώσεις οι οποίες εκπροσωπούν το στρατιωτικό προσωπικό είχαν απευθύνει από κοινού κάλεσμα σε μια διαδήλωση στο τέλος της ημέρας για να εκφραστεί το «αίσθημα της εντεινόμενης αγανάκτησης μεταξύ της πλειονότητας των στρατιωτικών» όσον αφορά τα μέτρα τα οποία ενεγράφησαν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ιδίως τις μειώσεις των μισθών οι οποίες επιβλήθηκαν στον δημόσιο τομέα, τις οποίες κρίνουν «άδικες και δραματικές», αλλά και τις «επικίνδυνες δημοσιονομικές περικοπές», οι οποίες θα έχουν μια «πολύ αρνητική» επίπτωση στη διάθεση των στρατιωτικών να εκπληρώνουν το καθήκον τους.
«Οι στρατιωτικοί βρίσκονται στον δρόμο διότι έχει έρθει η ώρα να δοθεί τέλος σε αυτές τις πολιτικές που φτωχαίνουν όλους τους Πορτογάλους, όχι μόνο τους στρατιωτικούς», είπε ο Ροζέριου ντος Σάντους, ένα στέλεχος του ναυτικού εν αποστρατεία που συμμετείχε, παρά τη βροχή, στην κινητοποίηση στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Μετά απ΄ αυτή τη διαδήλωση στρατιωτικοί, και αστυνομικοί αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους της πορτογαλικής πρωτεύουσας την 6η Μαρτίου.