Διεθνής Λεγεώνα: Εθελοντές από 50 χώρες μάχονται στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας – Η ιστορία του Έλληνα μαχητή [vid]

Η Διεθνής Λεγεώνα, μια ομάδα εθελοντών από τρίτες χώρες, μάχεται στην Ουκρανία από την αρχή της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο ουκρανικός ιστότοπος online.ua, σε συνεργασία με την ουκρανική Διεύθυνση Αμυντικών Πληροφοριών (GUR), κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο αφηγείται τις ιστορίες των εθελοντών που εντάχθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το online.ua, η Διεθνής Λεγεώνα ξεκίνησε τις μάχιμες αποστολές της τον Μάρτιο του 2022. Οι τάξεις της Λεγεώνας συνεχίζουν να αυξάνονται με εθελοντές από περισσότερες από 50 χώρες και «η Ουκρανία δέχεται με ευγνωμοσύνη τη βοήθεια από ξένους υπερασπιστές».

Ανάμεσα στους εθελοντές μαχητές βρίσκεται και ένας 20χρονος Έλληνας, ο οποίος δεν δείχνει το πρόσωπό του, ούτε αναφέρει το όνομα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπηρέτησε για 9 μήνες με τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις, ενώ υπήρξε και εθελοντής πυροσβέστης.

«Θέλησα να βοηθήσω τον ουκρανικό λαό που υποφέρει με όποιον τρόπο μπορώ»

Όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στην Ουκρανία για να πολεμήσει το ρωσικό στρατό, δήλωσε ότι θέλησε να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό και κυρίως τις ελληνικές μειονότητες της Οδησσού και της Μαριούπολης.

«Θέλησα να βοηθήσω τον ουκρανικό λαό που υποφέρει με όποιον τρόπο μπορώ. Στην αρχή σκέφτηκα να γίνω εθελοντής στη διανομή αγαθών και τροφίμων, αλλά υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί άνθρωποι που κάνουν εξαιρετική δουλειά σε αυτό, οπότε αποφάσισα πως ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσω ήταν να πάρω τα όπλα», δήλωσε ο Έλληνας εθελοντής.

Ο Έρικ, ένας Αμερικανός μαχητής από τη Διεθνή Λεγεώνα, πιστεύει ότι το κύριο πρόβλημα των Ρώσων είναι ο εγωισμός τους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούν την ήττα τους στην Ουκρανία. Προφανώς, δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Θα μπορούσαν να δεχτούν να ηττηθούν από το ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορούν να δεχτούν να νικηθούν από την Ουκρανία».

Οι μαχητές της Λεγεώνας είναι πεπεισμένοι ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας για ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο για μια χώρα.

Με πληροφορίες από: Defence Blog