OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

DW για Τραμπ: Από τον Λευκό Οίκο στη φυλακή;

10/11/2020 - 14:40
Τραμπ
Share on FacebookShare on Twitter

Ερμητικά αποκλεισμένο και αυστηρά φυλασσόμενο παραμένει το Trump Tower, το στρατηγείο του Ντόναλντ Τραμπ στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. «Δεν νομίζω να επιστρέψει ποτέ ο ίδιος ο Τραμπ στη Νέα Υόρκη», λέει ο Ντέιβιντ Νάσαου, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Οι New York Times εκτιμούν ότι τον απερχόμενο πρόεδρο περιμένουν κατηγορίες ή τουλάχιστον δικαστική έρευνα σε περίπου τριάντα υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, απάτη, φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα. «Δεν είναι παράξενο που ο Τραμπ κάνει ό,τι μπορεί για να γαντζωθεί στην εξουσία», συμπεραίνει ο Νάσαου.

Από την άλλη πλευρά το επιτελείο του απερχόμενου προέδρου αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τραμπ, ακόμη και αν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, θα επιδιώξει την επανεκλογή του με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις προεδρικές εκλογές του 2024. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των New York Times Ντέιβιντ Ένριχ, εξειδικευμένο στο τραπεζικό ρεπορτάζ, «αυτό και μόνο τον καθιστά στόχο για τους ανακριτές, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί και να έλεγαν ότι, εντάξει, δεν είναι πια πρόεδρος, ας μην επιμείνουμε σε όλες αυτές τις υποθέσεις…»

Μετά τον Γουάινστιν, ο Τραμπ;

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για πιθανή εμπλοκή των επιχειρήσεων Τραμπ σε τραπεζική και ασφαλιστική απάτη. Πρόκειται για έναν σχολαστικό και επίμονο δικαστικό λειτουργό, που έχει συνδέσει το όνομά του, μεταξύ άλλων, με την καταδίκη του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλιγουντ. Ήδη ο Βανς προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ. «Υποθέτω ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα για τους ανακριτές, εφόσον ο Τραμπ δεν θα καλύπτεται πλέον από τη δικαστική ασυλία», λέει ο Ντέιβιντ Ένριχ.

Δεν πρόκειται μόνο για ποινικές υποθέσεις. Μία σοβαρή εκκρεμότητα, τονίζει ο Ένριχ, είναι και τα ανοιχτά δάνεια του απερχόμενου προέδρου. «Στα επόμενα τέσσερα χρόνια πρέπει να αποπληρώσει δάνεια άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, για τα περισσότερα από τα οποία έχει δώσει προσωπικές εγγυήσεις», λέει ο αναλυτής των New York Times. «Αν δεν πληρώσει, τότε οι πιστωτές του- και κυρίως η Deutsche Bank- θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον του, προχωρώντας ακόμη και σε κατάσχεση της περιουσίας του…» Η οποία ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστορικό Ντέιβιντ Νάσαου, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αφήνουν να εννοηθεί οι αγορασμένες διαφημιστικές πινακίδες με το όνομά του σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης. Σε αυτό συμφωνεί ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμων Νταγκ Μούτσιο, λέγοντας ότι «κανείς πλέον δεν θέλει να κάνει δουλειές με τον Τραμπ και κανείς δεν θέλει να του δανείσει χρήματα…». Πρόσφατο ρεπορτάζ του γερμανικού ειδησεογραφικού δικτύου N-TV αναφέρει ότι ο Τραμπ είναι πελάτης της Deutsche Bank εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ έχει λάβει δάνεια που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Καταφύγιο στη Φλόριντα

Σύμφωνα με τη γερμανική τηλεόραση (ARD) ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι να εγκατασταθεί ο απερχόμενος πρόεδρος στην πολιτεία της Φλόριντα, όπου άλλωστε έχει ήδη δηλώσει την κύρια κατοικία του. Ο Ντέιβιντ Νάσαου εκτιμά ότι ο Τραμπ θα ιδρύσει έναν νέο, δικό του δημοσιογραφικό οργανισμό, καθώς «δεν εμπιστεύεται πλέον ούτε τον Μέρντοχ, ούτε το Fox News. Θα ασκήσει τρομερή πίεση στους Ρεπουμπλικανούς εκβιάζοντάς τους ότι αν δεν δείξουν απόλυτη αφοσίωση στο πρόσωπό του, θα αρχίσει κι εκείνος να καταφέρεται εναντίον τους».

Πολλοί εκτιμούν ότι οι δικαστικές έρευνες θα προχωρήσουν και σε πολλές περιπτώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο, ελάχιστοι ωστόσο πιστεύουν ότι τελικά ο απερχόμενος πρόεδρος θα βρεθεί στη φυλακή. «Σε τελική ανάλυση δεν θα ήταν καλό για κανέναν να φυλακιστεί ο Τραμπ» λέει ο ιστορικός Ντέιβιντ Νάσαου. «Σε αυτήν την περίπτωση θα γινόταν ‘μάρτυρας’ για τις επόμενες γενιές, θα δίχαζε ακόμη περισότερο το έθνος και τελικά θα έβγαινε ο ίδιος ωφελημένος από αυτή την ιστορία».

Πηγή: DW / ‘Αντγιε Πάσενχαιμ (ARD) /

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδημητρίου

Tags: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑΗΠΑΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Related Posts

Φρουροί της Επανάστασης
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

27/03/2026 - 12:28
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους συμμάχους του εχθρού

27/03/2026 - 11:44
Ζελένσκι - Σαουδική Αραβία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

27/03/2026 - 11:36

Διαβάστε Επίσης

Tomahawk: Πάνω από 850 πυραύλους cruise έχουν εκτοξεύσει οι ΗΠΑ – Εξαντλείται το απόθεμα

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Φρουροί της Επανάστασης: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους συμμάχους του εχθρού

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Top News

Καιρός - Καλλιάνος: Βροχές, χιόνια και σφοδροί άνεμοι την Τρίτη και την Τετάρτη - Ακραίο σενάριο για μετεωρολογική βόμβα

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Γιώργος Λιάγκας κατά Όλγας Κεφαλογιάννη: «4,5 χρονών παιδάκια θα κληθούν να πουν στο δικαστήριο με ποιον περνούν καλύτερα;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert