Εδώ ο Καντίροφ, εκεί ο Καντίροφ, πού είναι ο Καντίροφ;

Ο Ραμζάν Καντίροφ είναι διαβόητος: ηγέτης των Τσετσένων, λάτρης του Βλαντιμίρ Πούτιν, «εκλεκτός» του για ειδικές αποστολές, όπως πχ για να σκοτώσει τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, όπως τουλάχιστον διατείνονται πολλές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών. Παρουσιάζεται από τους «πολέμιούς» του ως αδίστακτος και αιμοδιψής. Και ο ίδιος προσπαθεί με κάθε τρόπο να συντηρεί τον «μύθο» του.

Στις 13 Μαρτίου, από το δίκτυο Telegram αναφέρθηκε ότι ο Ραμζάν Καντίροφ βρισκόταν στην Ουκρανία και συναντήθηκε με τις δυνάμεις ασφαλείας της Τσετσενίας που συμμετείχαν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Δημοσίευσαν μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο φέρεται ότι ο Καντίροφ απέχει επτά χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Σύμβουλος Προέδρου της Ουκρανίας, είχε περιοριστεί να σχολιάσει πως «δεν μας νοιάζει πού βρίσκεται, αν και όταν τον δούμε θα τον εξουδετερώσουμε».

Ο Ραμζάν Καντίροφ απάντησε αμέσως: «Γιατί «αν «; Δεν είδες τον πυροβολισμό ή να σου χτυπήσω την πόρτα;».

Αργότερα το πρωί, στις 14 Μαρτίου, ο Καντίροφ δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι του στο Telegram δηλώνοντας ότι γυρίστηκε στο Gostomel, 25 χλμ. από το Κίεβο.

Πρόσθεσε επίσης: «Η ευφυΐα σας χωλαίνει. Στο βίντεο βρισκόμαστε στο Gostomel. Τις προάλλες ήμασταν περίπου 20 χιλιόμετρα από εσάς, ντόπιοι του Κιέβου, και τώρα ακόμα πιο κοντά, μαντέψτε πόσο κοντά είμαστε. Θα σας ιντριγκάρω: ίσως εμείς είμαστε ήδη στο Κίεβο…».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Pravda της Ουκρανίας, ο Καντίροφ  χρησιμοποιεί δύο αριθμούς τηλεφώνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ουκρανικών παρόχων κινητής τηλεφωνίας, τις τελευταίες 7 ημέρες αυτοί οι αριθμοί του Τσετσένου ηγέτη δεν συνδέθηκαν με ουκρανικούς πύργους επικοινωνίας.

Με τη βοήθεια μιας δημόσιας διαδικτυακής υπηρεσίας, η εφημερίδα επιχείρησε τη διεύθυνση IP, τη χώρα και την πόλη όπου βρίσκεται ο αριθμός τηλεφώνου του Καντίροφ. Αυτή η υπηρεσία δημιουργεί έναν σύνδεσμο που επιτρέπει να βρεις τη θέση του αριθμού, αμέσως μόλις ο χρήστης κάνει μια επικοινωνία.

Η εφημερίδα έστειλε ένα μήνυμα στον Καντίροφ μέσω του δικτύου Telegram, προσποιούμενη δημοσιογράφο του ρωσικού RIA Novosti και πρόσθεσε έναν σύνδεσμο στο άρθρο την ίδια μέρα που, σύμφωνα με τον Καντίροφ, βρισκόταν στην Ουκρανία και κοντά στο Κίεβο.

Η υπηρεσία βρήκε την ακόλουθη γεωγραφική θέση του Καντίροφ: Τη Ρωσική Ομοσπονδία, την πόλη του Γκρόζνι.

Βέβαια δεν είναι μόνον ο Καντίροφ που φέρεται να είναι εκτός Ουκρανίας.

Και «πρωτοπαλίκαρά» του που δήθεν είναι σε μέτωπα της Ουκρανίας, φέρονται τελικά να είναι στη Λευκορωσίας, όπως προκύπτει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν…

Πηγή: Με πληροφορίες από pravda.com.ua