Έφηβος από τη Βρετανία στη λίστα του ΟΗΕ με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες

Ένας έφηβος από το Κάρντιφ της Ουαλίας ο οποίος έφυγε  από τη Βρετανία για να ενταχθεί στους τζιχαντιστές έχει προστεθεί σε  λίστα του ΟΗΕ με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο μετά από αίτημα του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Aseel Muthana, ο οποίος ήταν 17 ετών όταν μετέβη στη Συρία πέρυσι , ενώθηκε μαζί με άλλους τέσσερις διαβόητους Βρετανούς Τζχαντιστές.

Ο Muthana έχει πει  ότι είναι έτοιμος να « πεθάνει για το σκοπό » και να προωθησει τη τζιχαντ σε συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Εκείνος και ο αδελφός του Nasser, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται και αυτός στη λίστα, προσπαθούν να αποφύγουν τη σύλληψή τους από τις Αρχές.

Τα περιουσιακά στοιχεία του και οι καταθέσεις του θα «παγώσουν» και θα του απαγορεύονται τα ταξίδια , που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απέλασης , εφόσον ο ίδιος προσπαθεί να φύγει από τη Συρία .

Οι άλλοι εξτρεμιστές που προστίθενται στον κατάλογο ήταν  η Sally – Anne Jones , που ονομάστηκε « η Κυρία Τρόμος » ,ο  Aqsa Μαχμούντ , ο οποίος διέφυγε από τη Γλασκώβη το 2013 ,ο  Omar Hussain , το παρατσούκλι του οποίου είναι ο τζιχαντιστής του Σουπερ Μάρκετ και ο αδελφός Μουτάνα, Νάσερ .
Η ομάδα των τζιχαντιστών έγινε στόχος , επειδή εντάχθηκαν  στην Isil για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και αλλού.
Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει ζητήσει να προστεθούν στον κατάλογο των καταζητούμενων των Ηνωμένων Εθνών πολίτες της ίδιας χώρας σχετικά με την καταπολέμηση της Isil .
Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι » περιβόητοι μαχητές » είχαν συνωμοτησει για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία και αλλού γεγονός που συνεπάγεται μια » πραγματική απειλή » για αθώους ανθρώπους .

Πηγή: www.telegraph.co.