«Εικονικά διαζύγια για να «κόψουν» τη μετάθεση» από γυναίκες που υπηρετούν στον στρατό

Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν αλλά μετά από τα δημοσιεύματα ίσως θα ήταν χρήσιμο να γίνει μια έρευνα όχι για «να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν ποινές» αλλά κυρίως για να διερευνηθούν τα αίτια που οδηγούν ακόμη και σε «εικονικά διαζύγια» γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις! Οι επιπτώσεις της κρισης και των περικοπών είναι πολλές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thebest.gr από την Πάτρα η αύξηση των διαζυγίων στις μονάδες της Δυτικής Ελλάδας είναι εξωπραγματική.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Μία έρευνα στα στρατόπεδα της ευρύτερης περιοχής, αρκεί, για να διαπιστώσει κάποιος πως αρκετές γυναίκες –πλέον- οι οποίες υπηρετούν τον ελληνικό στρατό (σε όλα τα όπλα) είναι διαζευγμένες ή βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης διαζυγίου.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Κόσμος», αποτελεί κοινό μυστικό στο στράτευμα πως κάποιες γυναίκες που θέλουν να «κόψουν» την μετάθεσή τους και να μην συνεχίσουν την υπηρεσία τους μακριά από τον τόπο στον οποίον ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ως πολυμήχανες που είναι, προφασίζονται διάφορες καταστάσεις ώστε να αναστείλουν ή ακόμη και να εμποδίσουν κάτι που στον ελληνικό στρατό είναι «κανόνας»: Την μετάθεση.
Αρχικά κάνουν προσφυγή ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν χρόνο. Η υπόθεσή τους (κανονικά) θα πρέπει να εκδικαστεί σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, όμως στο μεταξύ οι κυρίες… έχουν βρει «δόντι» ή «κόλπο» ώστε να καθυστερήσουν την διαδικασία. Όπως μας κατήγγειλαν, σε πολλές περιπτώσεις τέτοιες υποθέσεις εκδικάζονται ακόμη και μετά από ένα χρόνο.
Στη συνέχεια έρχεται το εικονικό διαζύγιο. Είτε προχωρούν σε αυτό με τη συμφωνία του συζύγου, είτε κάνουν αίτηση και προσκομίζουν στα αρμόδια όργανα του Στρατού όλα τα δικονομικά δικαιολογητικά. Αποτέλεσμα; Πάλι να καθυστερεί ή και να κόβεται η μετάθεσή τους.
Τους τελευταίους μήνες –λόγω της κρίσης, τέτοιου είδους φαινόμενα έχουν αυξηθεί! Μάλιστα σε μονάδες της ευρύτερης περιοχής έχει γίνει και ανέκδοτο: «Ήρθε η σειρά της Μαρίας να χωρίσει» -λένε οι «κακές γλώσσες» (το όνομα Μαρία είναι τυχαίο).
Πληροφορίες δε αναφέρουν πως τον τελευταίο καιρό ακολουθούν και κάποιοι άνδρες το «κόλπο» των γυναικών! Καταθέτουν και εκείνοι αίτηση διαζυγίου ώστε να μην βρεθούν… στον Εβρο!