OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Βρετανία: «Η αλλαγή αρχίζει τώρα» δήλωσε ο Στάρμερ μετά τη νίκη των Εργατικών

05/07/2024 - 08:02
εκλογές
Share on FacebookShare on Twitter

To αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία κερδίζει 326 έδρες στις βουλευτικές εκλογές, μετέδωσε σήμερα το ITV, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξασφαλίζει την πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο που διαθέτει 650 έδρες. «H αλλαγή αρχίζει τώρα», δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ σε μία ομιλία του, μετά από τη νίκη του κόμματος του στις βουλευτικές εκλογές, τερματίζοντας τη θητεία των Συντηρητικών στην κυβέρνηση επί 14 έτη.

Ο Στάρμερ διαβεβαιώνει πως θέλει να τονώσει την ανάπτυξη, να αναμορφώσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να ενισχύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να μειώσει τη μετανάστευση και να ξαναφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς να επανέλθει στο Brexit, θέμα ταμπού στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η μελλοντική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει «δύσκολες επιλογές» μπροστά στην «έκταση της πρόκλησης», προειδοποίησε πάντως η Ρέιτσελ Ριβς, η οποία αναμένεται ότι θα γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο κοινοβούλιο, οι κεντρώοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα γίνουν η τρίτη δύναμη, με 66 βουλευτές, σύμφωνα με τις προβολές. Επίσης το αντιμεταναστευτικό και αντισυστημικό κόμμα Reform UK (Μεταρρύθμιση του Ηνωμένου Βασιλείου) θα εισέλθει στο κοινοβούλιο με τέσσερις έδρες. Ο αρχηγός του και φυσιογνωμία της σκληροπυρηνικής δεξιάς Νάιτζελ Φάρατζ θα γίνει εντέλει βουλευτής με την όγδοη προσπάθειά του.

Ο πρώην κήρυκας του Brexit χαιρέτισε την αρχή μιας «εξέγερσης εναντίον του κατεστημένου». Στη Σκωτία, οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος υφίστανται μια σοβαρή ήττα, καθώς δεν αναμένεται να κερδίσουν παρά 8 από τις 57 περιφέρειες. Στην εξουσία, το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να δώσει απάντηση σε μια σημαντική προσδοκία για αλλαγή.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς έχασε τη βουλευτική του έδρα και έγινε – μέχρι στιγμής – το πλέον υψηλόβαθμο μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Ρίσι Σούνακ που μένει εκτός κοινοβουλίου, σε μια εκλογική βραδιά που εξελίσσεται σε ιστορικό θρίαμβο για τους Εργατικούς. Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας ηττήθηκε στην εκλογική περιφέρεια Γουέλιν Χάτφιλντ της νότιας Αγγλίας από τον υποψήφιο του Εργατικού Κόμματος, Άντριου Λιούιν, ο οποίος με 19.877 ψήφους κερδίζει την έδρα.

Ο 55χρονος Γκραντ Σαπς, που έλαβε 16.078 ψήφους, υποστήριξε την Ουκρανία από τότε που επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον Μπεν Γουάλας στο υπουργείο Άμυνας πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ταξιδεύοντας μάλιστα στο Κίεβο έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Πιστός υποστηρικτής του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, είχε αναλάβει διάφορους ρόλους στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ διετέλεσε επίσης υπουργός Εσωτερικών της Λιζ Τρας για έξι ημέρες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΓΚΡΑΝΤ ΣΑΠΣΕΚΛΟΓΕΣΕΡΓΑΤΙΚΟΙΡΙΣΙ ΣΟΥΝΑΚ

Related Posts

Ζελένσκι - Σαουδική Αραβία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

27/03/2026 - 11:36
Εμιράτα
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

27/03/2026 - 09:32
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

27/03/2026 - 09:17

Διαβάστε Επίσης

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert