Βόμβες στη Βοστώνη! 2 νεκροί,23 τραυματίες. Βρήκαν άλλες 2 βόμβες πριν εκραγούν.Live εικόνα

Δύο εκρήξεις στη Βοστώνη των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό  τουλάχιστον 23  που βρίσκονταν στην γραμμή τερματισμού του Μαραθώνιου δρόμου που γινόταν στην πόλη.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η μία έκρηξη διαδέχτηκε την άλλη και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,τουλάχιστον πέντε έως έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί

Οι εκρήξεις έγιναν αμέσως μετά από το τερματισμό των πρώτων αθλητων. Να σημειωθεί ότι στον Μαραθωνιο έτρεχαν και 12 ‘Έλληνες που σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενω σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CBS η αστυνομία εντόπισε μετά από τις δύο εκρήξεις άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους και εξουδετέρωσε.

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, μετά από τις άλλες εκρήξεις στην πόλη κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νέβα Κόκλι δήλωσε ότι «υπήρξε και μια άλλη έκρηξη στη Βιβλιοθήκη JFK».
Η Ρέιτσελ Ντέι εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία βρήκε «αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» στην πόλη της Βοστόνης (Μασαχουσέτη βόρειο-ανατολικά), όπου μια διπλή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα κοντά στην γραμμή του τερματισμού του διάσημου Μαραθώνιου της πόλης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της πόλης.

Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης διευκρίνισε στην σελίδα του στο Facebook ότι οι δύο εκρήξεις, που προκάλεσαν τουλάχιστον δύο νεκρούς και 23 τραυματίες, προκλήθηκαν από βόμβες, χωρίς όμως να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.

Η Αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 άλλοι τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις που έπληξαν σήμερα το Μαραθώνιο της Βοστόνης, καθώς οι δρομείς διέσχιζαν τη γραμμή τερματισμού,
Στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης νοσηλεύονται 19 θύματα της έκρηξης στις μονάδες εντατικής θεραπείας, πληροφορίες όμως σχετικά με την κατάσταση τους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες, δήλωσε μια εκπρόσωπος.


Streaming Live by Ustream