OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

‘Eκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ για τις «ρωσικές παραβιάσεις στην Ουκρανία»

28/08/2014 - 12:21
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις «ρωσικές παραβιάσεις στην Ουκρανία», ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στους κόλπους του διεθνούς οργανισμού που εδρεύει στη Βιένη.

Ο ΟΑΣΕ επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη διεξαγωγή της συνεδρίασης στην οποία πρόκειται να εξεταστούν «οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία», ενώ αυξάνονται οι ισχυρισμοί για την άμεση εμπλοκή ρώσων στρατιωτών στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιχειρούν στο έδαφός τους για να υποστηρίζουν τους φιλορώσους αυτονομιστές απέναντι στον τακτικό ουκρανικό στρατό.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι «ρωσικά στρατεύματα» κατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Νοβοαζόφσκ, κοντά στα σύνορα των δύο κρατών, περίπου 100 χλμ. του Ντονέτσκ, προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες. «Χθες, Ρώσοι στρατιώτες πήραν τον έλεγχο της πόλης Νοβοαζόφσκ», μια παραθαλάσσια πόλη 11.000 κατοίκων μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα, ανέφερε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας μέσω του Twitter, επισημαίνοντας ότι πολλά ακόμη χωριά σε μικρή απόσταση έχουν επίσης καταληφθεί. «Μια αντεπίθεση από ρωσικά στρατεύματα και μονάδες των αυτονομιστών συνεχίζεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία», ανέφερε το συμβούλιο μέσω Twitter. Κατά την ίδια πηγή, τα κυβερνητικά στρατεύματα στην πόλη Νοβοαζόφσκ αποσύρθηκαν «για να σωθούν» και τώρα ενισχύουν τις δυνάμεις στην Μαριούπολη, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό λιμάνι. Σύμφωνα με το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις και οι αυτονομιστές συντονίζουν τις κινήσεις τους για να εξαπολύσουν αντεπίθεση στην Ιλοβάισκ και τη Σαχτάρσκ, ανατολικά του Ντονέτσκ.

Η Μόσχα διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους το ΝΑΤΟ και η Πολωνία δηλώνουν ότι μπορούν να αποδείξουν.

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο δήλωσε πως ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια από τις υπηρεσίες τους, μάχονται εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων στο πλευρό των ανταρτών, μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση, την ώρα που ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ απηύθυνε έκκληση προς τις ΗΠΑ, την ΕΕ και της χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) να παγώσουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις αποσυρθούν από το έδαφος της Ουκρανίας. «Ανάμεσά μας πολεμούν εν ενεργεία στρατιώτες, οι οποίοι προτίμησαν να μην περάσουν τις διακοπές τους σε μια παραλία, αλλά μαζί μας, ανάμεσα σε αδέλφια που μάχονται για την ελευθερία τους», δήλωσε ο Ζαχαρτσένκο σε μια συνέντευξη η οποία αναρτήθηκε στο Vesti.ru, τον ιστότοπο ενός ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο, ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ ζητούσε «από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, τις χώρες της G7, να παγώσουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία έως ότου η Ρωσία αποσύρει ένοπλες δυνάμεις, εξοπλισμό και πράκτορες». Ο Γιατσενιούκ δήλωσε επίσης πως το υπουργείο Οικονομικών θα πωλήσει 340 εκατ. δολάρια στην κεντρική τράπεζα για να στηρίξει τα συναλλαγματικά αποθέματα και να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της γρίβνα.

Ο ΟΑΣΕ, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και λειτουργεί βάσει του κανόνα της συναίνεσης, από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης χρησιμεύει ως χώρος διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των δυτικών δυνάμεων. Έχει επίσης στείλει δεκάδες παρατηρητές του στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσικά SA-22 ή Pantsir S1 εντοπίστηκαν στην Αν. Ουκρανία – ΒΙΝΤΕΟ

Το NATO βασικός «εταίρος» της Ουκρανίας

Σύλληψη Ρώσων στρατιωτών σε Ουκρανικό έδαφος!

Tags: ΝΑΤΟΟΑΣΕΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

05/12/2025 - 13:53
Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

05/12/2025 - 13:37
Charles de Gaulle: Η γαλλική ναυαρχίδα αναχωρεί σήμερα για την αν. Μεσόγειο με πάνοπλη συνοδεία
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

05/12/2025 - 12:57

Διαβάστε Επίσης

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert