Έκτακτο: Συνετρίβη ουκρανικό μαχητικό Su-27 στην άσκηση Clear Sky – ΦΩΤΟ

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 συνετρίβη κοντά στο χωριό Ulanov στην ευρύτερη περιοχή του Vinniitskaya, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης εκπαιδευτικής πτήσης, όπως ανέφερε η Υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σήμερα, περίπου στις 17:00 τοπική ώρα [14:00 GMT], ένα αεροπλάνο Su-27 συνετρίβη κοντά στο χωριό Ulaniv, μεταξύ των πόλεων Berdychiv και Khmil’nyk, κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης που πραγματοποίησε «, δήλωσε η Υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του Γενικού Επιτελείου στο Facebook


Διεξάγονται δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης», πρόσθεσε το Γενικό Επιτελείο, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για τους δύο νεκρούς πιλότους, έναν Αμερικανό και έναν Ουκρανό.

Η άσκηση Clear Sky 2018 ξεκίνησε στη δυτική Ουκρανία στις 8 Οκτωβρίου και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, ενώ συμμετέχουν περίπου 700 στρατεύματα, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Η Δανία και η Εσθονία, όχι μέλη του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν επίσης. Η Ουκρανία συνεισφέρει περίπου 30 αεροσκάφη και 350 στρατιωτικό προσωπικό σε πέντε μονάδες τακτικής αεροπορίας.

Με πληροφορίες από : Sputnik , Defence Post