OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Έντονη κινητικότητα στη Λιβύη: Ο στρατός του Χάφταρ ενισχύει τις δυνάμεις του σε Σύρτη και Τζούφρα

09/09/2020 - 16:50
Λιβύη
Share on FacebookShare on Twitter

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ο συνταγματάρχης Mohammad Qununu, ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε μια μεγάλη κινητικότητα από τεθωρακισμένα οχήματα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στην περιοχή της Σύρτης και της Τζούφρα.

«80 στρατιωτικά οχήματα της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής του Χάφταρ κινούνται προς τα παράλια» αναφέρει η ανακοίνωση. Ο Qununu πρόσθεσε ότι «δόθηκαν σαφείς οδηγίες στις δυνάμεις του GNA να προετοιμαστούν πλήρως και να περιμένουν την εντολή του Ανώτατου Διοικητή, για να επέμβουν στο κατάλληλο μέρος και χρόνο».

Την ίδια ώρα, οι συνομιλίες που διεξάγονται στο Μαρόκο μεταξύ βουλευτών των αντιπάλων παρατάξεων της Λιβύης –της Κυβέρνησης της Τρίπολης και του κοινοβουλίου που εδρεύει στο Τομπρούκ– οδήγησαν σε «σημαντικούς συμβιβασμούς» μετέδωσε απόψε το μαροκινό ειδησεογραφικό πρακτορείο MAP.

Με πρωτοβουλία του Μαρόκου, στον «Λιβυκό Διάλογο» μετέχουν δύο αντιπροσωπείες, με πέντε βουλευτές η καθεμιά, από το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους (δυτική Λιβύη) και το Κοινοβούλιο του Τομπρούκ (ανατολική Λιβύη), παρουσία του υπουργού Εξωτερικών του Μαρόκου Νάσερ Μπουρίτα.

Διαβάστε επίσης: Η κρίση άγγιξε τον Ερντογάν; Μειώνει τις απολαβές των μισθοφόρων του στη Λιβύη

«Οι δύο πλευρές ελπίζουν να πετύχουν θετικά και απτά αποτελέσματα, ικανά να ανοίξουν τον δρόμο (…) για μια συνολική πολιτική διευθέτηση», ανέφερε το πρακτορείο, μέσω του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα μια δήλωση, εξ ονόματος και των δύο αντιπροσωπειών, του Μοχάμεντ Χαλίφα Ναΐμ, εκπροσώπου του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κράτους.

Στις συνομιλίες που έγιναν στο Μαρόκο επιτεύχθηκαν «σημαντικοί συμβιβασμοί», όπως ο καθορισμός ξεκάθαρων κανόνων για «την εξάλειψη της διαφθοράς και της διασπάθισης δημόσιων πόρων» αλλά και «ο τερματισμός της κατάστασης κατάτμησης των θεσμών».

Ο Αμπντεσαλάμ Αλ Σαφράουι, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ανωτάτου Συμβουλίου, είπε την Δευτέρα ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πρόσωπα που θα αναλάβουν επικεφαλής σημαντικών θεσμών στη χώρα. Σύμφωνα με λιβυκά μέσα ενημέρωσης, οι δύο πλευρές διαφωνούν κυρίως για το ποιοι θα αναλάβουν διευθυντές της Κεντρικής Τράπεζας, της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) και για τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού.

Η συνάντηση αυτή έγινε κεκλεισμένων των θυρών σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Μπουζνίκα, στα νότια του Ραμπάτ, πολύ κοντά στο Σκιράτ, το προάστιο από το οποίο πήρε το όνομά της η πολιτική συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2015 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με βάση την οποία συγκροτήθηκε η Κυβέρνηση της Τρίπολης.

Με πληροφορίες από: AMN

Tags: ΛΙΒΥΗΜΑΡΟΚΟΣΑΡΑΤΖΧΑΦΤΑΡ

Related Posts

ρωσικός στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

25/12/2025 - 21:05
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

25/12/2025 - 19:03
Βενεζουέλα - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

25/12/2025 - 18:17

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert