Επίδειξη ισχύος από τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας – ΒΙΝΤΕΟ

 Σε επίδειξη ισχύος προέβησαν οι γυναίκες που ήδη υπηρετούν στον Βρετανικό Στρατό Ξηράς, την ημέρα όπου ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Gavin Williamson έκανε την ιστορική ανακοίνωση ότι ο Βρετανικός Στρατός Ξηράς από εδώ και πέρα ανοίγει όλους τους ρόλους και ειδικότητες στις γυναίκες.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Gavin Williamson ανακοίνωσε χθες Παρασκευή, ότι όλοι οι ρόλοι στον Βρετανικό Στρατό Ξηράς είναι πλέον ανοιχτοί για τις γυναίκες.

Ο κ. Williamson ανακοίνωσε επίσης ότι οι γυναίκες που ήδη υπηρετούν στον Στρατό μπορούν να μεταφερθούν σε ρόλους πεζικού.

Όσες δεν υπηρετούν επί του παρόντος θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ρόλους πεζικού τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, με τις νέες εισερχόμενες να αρχίζουν τη βασική εκπαίδευση τους τον Απρίλιο του 2019.

Ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε επίσης ότι οι γυναίκες είναι πλέον σε θέση να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στο επίλεκτο σώμα Πεζοναυτών της Βρετανίας τους Royal Marines, με την επιλογή να ξεκινά πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τα μαθήματα κατάρτισης θα ξεκινήσουν στο εκπαιδευτικό κέντρο Royal Marines Commando στο Lympstone στις αρχές του 2019.

Η ιστορική ημέρα έκλεισε μια επίδειξη δύναμης από των Στρατό Ξηράς στο Salisbury Plain, όπου συμμετείχαν μερικές από τις πρώτες γυναίκες που εντάχθηκαν στο Βρετναικό Σώμα Τεθωαρικισμένων.

Μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας έδειξαν πώς θα διεισδύσουν και θα επιτεθούν κατά των εχθρικών γραμμάων στο πεδίο της μάχης, εξηγώντας κάθε κίνηση τους σε διακεκριμένους επισκέπτες και VIP που παρευρέθηκαν στο γεγονός.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει την πρώτη φάση της άσκησης, όπου τα στρατεύματα κάνουν την επίθεση τους στα περίχωρα της πόλης που «κατέχονται από τον εχθρό»:


Ένα ελικόπτερο Apache επιχειρεί πάνω από την πόλη που κατέχει ο εχθρός, καθώς η δεύτερη φάση της άσκησης συνεχίζεται με τα στρατεύματα να προχωρούν στην ανακατάληψη της πόλης, καθαρίζοντας τα κτίρια υποστηριζόμενα από άρματα μάχης και ελικόπτερα:


Στρατιωτικός σκύλος επιτίθεται σε «εχθρό» εντός ενός κτηρίου πριν οι στρατιώτες εισέλθουν για να ασφαλίσουν την περιοχή:

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του SkyNews και περισσότερα εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση:


Πηγή The Breeze