OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Επικεφαλής γερμανικής BND: Η Ρωσία δεν θα διστάσει να αντιμετωπίσει ευθέως το ΝΑΤΟ – Ήδη δεχόμαστε «πυρά»

13/10/2025 - 13:44
Ρωσία - Ουκρανία

REUTERS/Sergey Pivovarov

Share on FacebookShare on Twitter

Για τον κίνδυνο «απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης» της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ προειδοποίησε ο νέος επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) Μάρτιν Γιέγκερ, επισημαίνοντας ότι «δεχόμαστε ήδη σήμερα πυρά».

Ο πρόεδρος της BND μίλησε νωρίτερα σήμερα (13/10/2025) στην Bundestag για «κίνδυνο επικείμενης κλιμάκωσης» στις σχέσεις με την Ρωσία.

«Δεν πρέπει να καθόμαστε άπραγοι και να υποθέτουμε ότι μια πιθανή ρωσική επίθεση δεν θα έρθει πριν από το 2029 το νωρίτερο. Δεχόμαστε ήδη πυρά σήμερα», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και πρόσθεσε ότι «ο εχθρός δεν γνωρίζει ηρεμία ή γαλήνη και τα όρια μεταξύ ειρήνης και πολέμου γίνονται όλο και πιο θολά», καθώς, όπως είπε, «στην Ευρώπη υπάρχει στην καλύτερη περίπτωση μια παγωμένη ειρήνη, η οποία μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή σε θερμή σύγκρουση». Πρέπει να προετοιμαστούμε για περαιτέρω κλιμάκωση, τόνισε.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο επικεφαλής της BND σημείωσε ότι «θέλει να δοκιμάσει τα όρια της Δύσης, να υπονομεύσει το ΝΑΤΟ, να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες και να διχάσει και να εκφοβίσει τις κοινωνίες, προκειμένου η Ευρώπη, παραλυμένη από τον φόβο και την αδράνεια, να οδηγηθεί σε αυτοεγκατάλειψη».

Ο στόχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο πρόεδρος της BND, είναι η οικονομικά ανώτερη Ευρώπη να βρεθεί εξαρτημένη από την Ρωσία, η οποία επιδιώκει να επεκτείνει την σφαίρα επιρροής της προς τα δυτικά. «Για να το πετύχει αυτό, η κυβέρνηση στη Μόσχα βασίζεται στη χειραγώγηση των εκλογών και της κοινής γνώμης, στην προπαγάνδα, στην πρόκληση, στην παραπληροφόρηση, στον εκφοβισμό, στην κατασκοπεία, στο σαμποτάζ, στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μαχητικά αεροσκάφη, στις πληρωμένες δολοφονίες και στη δίωξη προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης που ζουν στο εξωτερικό. Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούργιο, αλλά η συχνότητα αυτών των μεμονωμένων γεγονότων αντιπροσωπεύει ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης. Για να πετύχει τον στόχο της, η Ρωσία δεν θα διστάσει να αντιμετωπίσει ευθέως το ΝΑΤΟ, εάν χρειαστεί», υπογράμμισε.

BERLIN, Oct 13 (Reuters) – The head of Germany’s foreign intelligence service BND said on Monday that Russia would not shy away from a military attack against a NATO member state.

— Guy Faulconbridge (@GuyReuters) October 13, 2025

Der neue #BND-Präsident Martin Jäger in der öffentlichen Anhörung des #PKGr sehr deutlich: «Wir müssen unsere Gegner konfrontieren, wo immer das möglich ist (…) Wir stehen schon heute im Feuer.“

Quo vadis, BND?https://t.co/ORwCE9LPAw #Geheimdienste #Spionage #Zeitenwende pic.twitter.com/rO3LmqIByW

— Florian Flade (@FlorianFlade) October 13, 2025

Σύμφωνα επίσης με τον Μάρτιν Γιέγκερ, η BND θα πρέπει να είναι ικανή να λειτουργεί σε συνθήκες πολέμου με άμεση γερμανική εμπλοκή και σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί η προετοιμασία της. Για τον σκοπό αυτό ζήτησε επιπλέον εξουσίες για την υπηρεσία, ενώ ανέφερε ότι «η κοινοβουλευτική και δικαστική εποπτεία του έργου της είναι εξαιρετικά σημαντική για την νομιμότητα της δράσης της, αλλά αυτή η προσπάθεια έχει δεσμεύσει πολλούς πόρους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη

Tags: BNDΓΕΡΜΑΝΙΑΝΑΤΟΡΩΣΙΑ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

07/02/2026 - 15:50
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

07/02/2026 - 14:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

07/02/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Ρωσία: Συνελήφθησαν και θα ανακριθούν δύο ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert