Επικοινωνία Πούτιν – Μπένετ: Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «πόλεμο» για πρώτη φορά σε ανακοίνωσή του

Τη λέξη «πόλεμο» χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το Κρεμλίνο, σε ανακοίνωσή του για την τηλεφωνική επικοινωνία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, για την κατάσταση στην Ουκρανία αναφέροντας ότι «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε σήμερα τηλεφωνικά τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό».

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να προσθέτει επίσης ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ.

Παράλληλα, σε ένα απομαγνητοφωνήμο κείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, τόνισε ότι ο Μπένετ είπε στον Πούτιν για τις πρόσφατες επαφές του με ηγέτες πολλών χωρών για το θέμα και ότι και οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο.

Ο Μπένετ είχε πολυάριθμες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πούτιν σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στις προσπάθειες επίλυσης του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου μεταδόθηκε από το Reuters, το οποίο επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η λέξη «πόλεμος» για την κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία τις προηγούμενες ημέρες έκανε λόγο για «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters