Επίσκεψη βόμβα από τον Τραμπ στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ

“Ο Πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία τραξίδεψαν στο Ιράκ αργά τη νύχτα των Χριστουγέννων για να επισκεφθούν τα στρατεύματά μας και την ανώτερη στρατιωτική ηγεσία, ώστε να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους, την επιτυχία τους και την θυσία τους και να τους ευχηθούν καλά Χριστούγεννα”.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, γραμματέας του Λευκού Οίκου, δίνοντας πληροφορίες για τον παγκόσμιο “συναγερμό” που είχε ξεσπάσει σχετικά με το πού… πήγαινε το Air Force One.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στην αεροπορική βάση Al Asad, όπου τον υποδέχθηκαν ο σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, για συναντήσεις με πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες.Η επίσκεψη – έκπληξη του Τραμπ στο Ιράκ ήρθε μια εβδομάδα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος ανακήρυξε την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Οι ΗΠΑ είχαν στείλει στρατεύματα στην Συρία το 2015, επί προεδρίας Ομπάμα ως βοήθεια στις δυνάμεις των Κούρδων εναντίον του ISIS.

Μόλις πριν λίγες μέρες, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, υπέγραψε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr