Ερντογάν κατά των οίκων αξιολόγησης: Δεν μπορούν να γκρεμίσουν την Τουρκία με δολάρια

«Βολές» κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπέλυσε ο Ερντογάν, εν μέσω της αβεβαιότητας που έχει πυροδοτήσει η ένταση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, με αφορμή την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία.

Νέα επίθεση κατά των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το αρνητικό outlook με το οποίο αξιολογούν την τουρκική οικονομία, κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

«Εάν έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον Θεό μας. Δεν μπορούν να γκρεμίσουν την Τουρκία με δολάρια», είπε ο Ερντογάν, αποκαλώντας «απατεώνες» και «εκβιαστές» τους οίκους αξιολόγησης.

Οι νέες δηλώσεις του Ερντογάν ήλθαν μετά από τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει η Moody’s και η Fitch, μετά από τη «βουτιά» που έχει γνωρίσει η τουρκική λίρα, η οποία φέτος έχει υποχωρήσει κατά 42% έναντι του δολαρίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να σώσει το νόμισμα, έχει καλέσει του πολίτες της Τουρκίας να πουλήσουν τα δολάριά τους για να αγοράσουν τουρκική λίρα.

Πηγή: Sputnik