Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης χθες κατά του ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου Magic Seas, υπό σημαία Λιβερίας, που έπλεε στα ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, κατηγορώντας ότι το πλοίο είχε αγκυροβολήσει σε ισραηλινό λιμάνι.
Οι αντάρτες υποστήριξαν ότι το πλοίο βυθίστηκε.
Οι Χούθι στοχοθέτησαν «το πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, το οποίο ανήκει σε μια εταιρεία που παραβίασε την απαγόρευση εισόδου σε λιμάνια στην κατεχόμενη Παλαιστίνη (σ.σ. Ισραήλ)», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί.
Η επίθεση έγινε με «δύο drones, πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ», πρόσθεσε.
🚨 Houthi Rebels Strike Greek-Owned Cargo Ship in Red Sea Escalation
On July 6, 2025, Yemen’s Houthi rebels claimed responsibility for a major assault on the Liberian-flagged, Greek-owned bulk carrier Magic Seas in the Red Sea, approximately 51 nautical miles southwest of… pic.twitter.com/EPGQaUKMPj
— The Tradesman (@The_Tradesman1) July 7, 2025
Νωρίτερα σήμερα, ο Μάικλ Μποδούρογλου, εκπρόσωπος της Stem Shipping, διαχειρίστριας του πλοίου, δήλωσε ότι το «Magic Seas» είχε κάνει μια στάση στο Ισραήλ στο παρελθόν, αλλά η τελευταία διέλευση φαινόταν χαμηλού κινδύνου, καθώς δεν είχε καμία σχέση με το Ισραήλ.
Το 19μελές πλήρωμα του ελληνικού πλοίου εγκατέλειψε το πλοίο και θα φτάσει στο Τζιμπουτί αργότερα σήμερα.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters / Φωτογραφία αρχείου




