Έτοιμη για επέμβαση στη Συρια η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο είναι έτοιμα για»σφοδρή επίθεση» κατά του συριακού καθεστώτος, εάν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δώσει σχετική διαταγή, δήλωσε χθες ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Παρόλο που η Ουάσινγκτον έχει αναβάλει προς το παρόν κάθε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Δαμασκού, ώστε να βρεθεί μια διπλωματική λύση την τελευταία στιγμή, ο γραμματέας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ Ρέι Μέιμπους υπενθύμισε ότι τα αμερικανικά αντιτορπιλλικά, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ παραμένουν στην ανατολική Μεσόγειο.

«Σάς εγγυώμαι ότι εάν κληθούμε να επιτεθούμε, η επίθεση θα είναι σφοδρή και θα γίνει γρήγορα», τόνισε ο Μέιμπους σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής ‘Αμυνας, μία ημέρα μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μίλησε για μια «περιορισμένη» στρατιωτική επιχείρηση εάν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ αρνηθεί να εγκαταλείψει τα χημικά όπλα.

«Όπως είπε και ο πρόεδρος, η επίθεση θα είναι στοχευμένη και θα περιορίσει τις ικανότητες του καθεστώτος ‘Ασαντ», πρόσθεσε.

Τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλλικά εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση επιθέσεων κατά της Συρίας.

Εξάλλου, το αεροπλανοφόρο Nimitz με τη συνοδεία του, ένα καταδρομικό και τρία αντιτορπιλλικά εξοπλισμένα με πυραύλους, παραμένουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 4 στάδια του σχεδίου ελέγχου του χημικού οπλοστασίου της Συρίας

Ο Πούτιν προειδοποιεί τον Ομπάμα

Φορτία με αμερικανικά όπλα παραδίδονται στους αντάρτες