Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη Συρία! Η στιγμή της έκρηξης που οδήγησε στον θάνατο ενός «μάρτυρα»

Ένας Τούρκος στρατιώτης «υπέκυψε στα τραύματά του παρά τις προσπάθειες για τη διάσωσή του», ανέφερε χθες με ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο στον οποίο Τούρκοι στρατιώτες περιπολούν, πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΑΜ, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA ανέφερε νωρίτερα ότι αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση μιας τουρκικής φάλαγγας στρατιωτικών οχημάτων στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ4, που διασχίζει την επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς.

Δείτε το βίντεο:

Η Ρωσία καταδεικνύει τους δράστες

Ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης, Ναύαρχος Oleg Zhuravlev, αποκάλυψε την Τετάρτη το απόγευμα ότι η τρομοκρατική ομάδα πίσω από την επίθεση στο όχημα του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ ήταν μια ξένη τζιχαντιστική φατρία που λειτουργεί εντός της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον Zhuravlev, ο ρωσικός στρατός έμαθε ότι η τρομοκρατική ομάδα πίσω από την επίθεση ήταν το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν (TIP).

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης των Πολεμικών Μερών, οι μαχητές του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν αναμίχθηκαν στην επίθεση στην Ιντλίμπ, η οποία ενεργοποίησε τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς την ώρα που περνούσε η τουρκική στρατιωτική συνοδεία με κατεύθυνση την αποθήκη πυρομαχικών της τρομοκρατικής ομάδας», είπε ο Zhuravlev.

Ο Zhuravlev είπε ότι η βόμβα που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου που ενώνει το Χαλέπι με την Λατάκεια, πυροδοτήθηκε στις 10:40 π.μ.. Η τουρκική αυτοκινητοπομπή εκτελούσε την καθημερινή της περιπολία στην Ιντλίμπ όταν συνέβη η έκρηξη.