Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Θα παράσχει ένα δισεκ. ευρώ για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει ένα δισεκ. ευρώ για την υποστήριξη της Ουκρανίας και των χωρών που δέχονται πρόσφυγες, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Onalert Newsroom
ντερ Λάιεν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει ένα δισεκ. ευρώ για την υποστήριξη της Ουκρανίας και των χωρών που δέχονται πρόσφυγες οι οποίοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο μετά την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Εξακόσια εκατομμύρια από αυτά θα πάνε στην Ουκρανία, στις ουκρανικές αρχές και εν μέρει στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε μια διάσκεψη για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ουκρανία που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία (Πολωνία).

«Και 400 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στα κράτη της πρώτης γραμμής που κάνουν μια τόσο εξαιρετική δουλειά και βοηθούν τους πρόσφυγες που έρχονται», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου θέτοντας στο στόχαστρο αμάχους στην Ουκρανία, όμως είπε πως νομικοί πρέπει να διερευνήσουν τις αναφορές για τέτοια περιστατικά.

Κατά την αναχώρησή της από την Ουκρανία, είπε πως είδε με τα ίδια της τα μάτια χθες, Παρασκευή, την καταστροφή της πόλης Μπούτσα κοντά στο Κίεβο. Μια ιατροδικαστική ομάδα ξεκίνησε χθες τις εκταφές από έναν ομαδικό τάφο όπου βρίσκονται πτώματα αμάχων οι οποίοι σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής της πόλης.

«Το ένστικτό μου λέει: Αν αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου, τι είναι έγκλημα πολέμου, αλλά έχω σπουδάσει ιατρική και οι νομικοί πρέπει να ερευνήσουν προσεκτικά», δήλωσε σήμερα η ντερ Λάιεν στους δημοσιογράφους πάνω στο τρένο κατά την αναχώρησή της από την Ουκρανία.

«Είδα τις φωτογραφίες, ο (Ουκρανός πρωθυπουργός) Ντένις Σμίγκαλ μου τις έδειξε: Να σκοτώνονται άνθρωποι καθώς περπατάνε. Μπορέσαμε επίσης να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια, πως η καταστροφή στην πόλη έχει στόχο τις ανθρώπινες ζωές. Kτίρια κατοικιών δεν είναι στρατιωτικός στόχος», είπε, αναφερόμενη στην Μπούτσα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου