OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ευθείες απειλές Τραμπ στο Ιράν: «Θα θεωρείται υπεύθυνο για όποιες νέες επιθέσεις των Χούθι – Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες»

17/03/2025 - 18:31
Τραμπ - Ιράν

U.S. Central Command/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, ότι το Ιράν θα καταστεί υπεύθυνο και θα βρεθεί μπροστά σε «ολέθριες» συνέπειες για οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης.

«Κάθε επίθεση από τους Χούθι θα θεωρείται, από εδώ και στο εξής, ως επίθεση από τα όπλα και την ηγεσία του ΙΡΑΝ, και το ΙΡΑΝ θα θεωρηθεί υπεύθυνο και θα υποστεί τις συνέπειες, και αυτές οι συνέπειες θα είναι ολέθριες!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

Ο Τραμπ διέταξε το Σάββατο να εξαπολυθούν μαζικά αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης, ανάμεσά τους αυτή που περιβάλλει τη Σανάα, όπως και στη Σαάντα, οχυρό των Χούθι στον απώτερο βορρά της εμπόλεμης χώρας.

Let nobody be fooled! The hundreds of attacks being made by Houthi, the sinister mobsters and thugs based in Yemen, who are hated by the Yemeni people, all emanate from, and are created by, IRAN. Any further attack or retaliation by the “Houthis” will be met with great force, and…

— Donald J. Trump Posts From His Truth Social (@TrumpDailyPosts) March 17, 2025

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν χθες κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα και δήλωσαν ότι θα πλήττουν τα αμερικανικά εμπορικά πλοία σε απάντηση των αμερικανικών επιθέσεων κατά τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των ανταρτών.

Χθες Κυριακή υποστήριξαν ότι εκτόξευσαν 18 πυραύλους και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), ενώ σήμερα το πρωί, ανέλαβαν την ευθύνη για μια δεύτερη επίθεση εναντίον του αεροπλανοφόρου «με πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και με drones, σε μια συμπλοκή που κράτησε πολλές ώρες».

Οι HΠΑ δεν επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις αυτές.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Σαναά μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Υεμένη, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα των ανταρτών Χούθι, για να καταγγείλουν τα αμερικανικά πλήγματα που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους το Σαββατοκύριακο.

«Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ», φώναζε ένα πυκνό πλήθος στην πρωτεύουσα Σαναά, που τελεί υπό τον έλεγχο των Χούθι.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Σαάντα, προπύργιο των ανταρτών στον βορρά, στη Χοντάιντα και στην Αμράν (δυτικά) και στην Νταμάρ (νοτιοδυτικά), σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το Al-Massira TV, η τηλεόραση των Χούθι.

Ο επικεφαλής των ανταρτών Αμπντέλ Μάλεκ αλ Χούθι ειχε καλέσει χθες, Κυριακή, τους Υεμενίτες να συγκεντρωθούν «κατά εκατομμύρια» προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των αμερικανικών επιδρομών που έθεσαν στο στόχαστρο το Σάββατο την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του φιλοϊρανικού κινήματος, προκαλώντας τον θάνατο 53 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 98, σύμφωνα με τους Χούθι.

Στην πλατεία Σαμπίνε στη Σαναά, τόπο μεγάλων διαδηλώσεων αφότου ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στη Λωρίδα της Γάζας, το πλήθος ανέμιζε μεγάλες υεμενίτικες και παλαιστινιακές σημαίες, υψώνοντας όπλα, πανό ή αντίτυπα του Κορανίου.

REUTERS/Adel Al Khader

«Η Υεμένη δεν θα υποχωρήσει ποτέ (…), αψηφούμε τους Αμερικανούς, αψηφούμε τους σιωνιστές», φώναζε ένας άνδρας από το μικρόφωνο.

Το Ιράν καταδίκασε τα «βάρβαρα» πλήγματα των ΗΠΑ και απέρριψε τις απειλές του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Χούθι, η Ουάσινγκτον έθεσε στο στόχαστρο τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ένα εκκοκκιστήριο βαμβακιού στην περιφέρεια Χοντάιντα και τον θάλαμο διακυβέρνησης του Galaxy Leader, ενός πλοίου που κατέλαβαν εδώ και πάνω από ένα χρόνο οι αντάρτες.

Από τον Νοέμβριο του 2023, οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, μια θαλάσσια ζώνη που είναι κρίσιμης σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι εκτοξεύσεις drones και πυραύλων σταμάτησαν αφότου τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Όμως οι αντάρτες ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα επαναλάβουν τις επιθέσεις τους, μετά την άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΗΠΑΙΡΑΝΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΥΕΜΕΝΗΧΟΥΘΙ

Related Posts

Χεζμπολάχ - Ισραήλ. - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στο στρατό να επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» στο νότιο Λίβανο

29/03/2026 - 21:01
Πακιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Φιλοξένησε συνομιλίες με Τουρκία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία – Οι προτάσεις για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

29/03/2026 - 19:02
IDF - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Βομβάρδισε δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones του Ιράν

29/03/2026 - 15:04

Διαβάστε Επίσης

Απόφαση για C-390 Millenium τους επόμενους μήνες: Το «χρίσμα» από την Πολεμική Αεροπορία στο best seller μεταφορικό

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στο στρατό να επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» στο νότιο Λίβανο

Πακιστάν: Φιλοξένησε συνομιλίες με Τουρκία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία – Οι προτάσεις για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

E-3 Sentry: Ιρανική επίθεση σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αμερικανικό ιπτάμενο ραντάρ

IDF: Βομβάρδισε δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones του Ιράν

Συρία: Ο στρατός απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης

Top News

Πέγκυ Ζήνα: «Μου λείπει πάρα πολύ ο Νότης Σφακιανάκης από τη νύχτα»

Μαρινέλλα: Η ατάκα στον Γιώργο Ζαμπέτα για το τραγούδι «Σταλιά - Σταλιά» που αρνήθηκε να ερμηνεύσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Κατερίνα Καινούργιου: Η φάρσα που της έκανε ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος και το ψέμα που εκείνη πίστεψε

Πίνακες των Ρενουάρ, Σεζάν και Ματίς «έκαναν φτερά» από έπαυλη στην Πάρμα: 4 μασκοφόροι μπήκαν από την κύρια είσοδο, έκλεψαν και εξαφανίστηκαν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert